Index Vakbarát Hírportál

Beszólt a Unitednek a City-fan Oasis-sztár

2008. szeptember 8., hétfő 07:26

Boldog a nagy Manchester City-drukker Oasis-gitáros, Noel Gallagher, mert rengeteg pénz érkezett kedvenc klubjáho az új arab tulajdonossal. Máris nevet a rivális Uniteden.

Ingyen játszik a Manchester City új tulajdonosainak Noel Gallagher: olajmilliárdos arab befektetők veszik meg kedvenc klubját, akik máris megszerezték Robinhót a Real Madridból.

Az angol rockzenész Kanadában turnézik együttesével, az Oasisszel, ott érte a váratlan hír.

“Kaptam vagy 20 sms-t otthonról, hogy megvett minket valami arab herceg. Először nevettem, de közvetlenül színpadra lépés előtt megtudtam, szerződtettük Robinhót” – mondta telefoninterjúban a BBC Radiónak.

A 41 éves sztár úgy gondolja, végre kifizetődik hűsége, hogy 40 éve a kisebb és 32 éve teljesen sikertelen Citynek szurkol. Ezért hálából ott és akkor zenél az araboknak, ahol akarják.

“Biztos, hogy egy vagyont ajánlottak neki, mi másért jönne valaki a Real Madridból a Citybe. Még a Bajnokok Ligájában sem játszunk” – nyilatkozta a brazil támadóról.

oas

Igy is van: az ADUG (Abu-Dzabi United Group) a világ legjobban kereső futballistájáva tette a klasszist heti 160 ezer fontos gázsival, és ő lett a brit futball történetének legdrágább igazolása 32,5 millió fonttal.

Gallagher igazi fan, azonnal beszólt a Manchester Unitednek. ”Annak is örülök, hogy egy valag pénzt kifizettettünk a Uniteddel Berbatovért, és különösen jó arra gondolni, hogy minden liter benzin, amit a United-drukkerek tankolnak, a mi átigazolásainkat finanszírozza.”

A City, illetve az arabok Robinho mellett bejelentkeztek az extottenhames bolgár csatárért, ráígértek a rivális ajánlatára, így 28 helyett 31 millió fontot kellett átutalniuk, meg egy csatárt adniuk kölcsön egy évre.

Az ADUG mögött az Abu-Dzabi uralkodói család áll, amely hihetetlen, 560 milliárd fontosra becsült vagyonát az ország olajmezőinek köszönheti. Vezetőjük, Suleiman Al-Fahim közölte, annyi pénzt fognak az egyesületbe befektetni, amennyire szükség van, a világ legjobb csapatát akarják összehozni.

Rovatok