Index Vakbarát Hírportál

Milliárdokat szedhet be a Fradi-tulajdonos

2008. szeptember 23., kedd 22:44 | aznap frissítve

Az Angol Labdarúgó Szövetség döntőbizottsága a Ferencvárost is birtokló Kevin McCabe csapata, a Sheffield United javára ítélt a West Ham Uniteddel szemben indított kártérítési perben.

A hírt a második éve a másodosztályban szereplő sheffieldiek honlapja adta ki. Az itt megjelent közleményből nem derül ki, mekkora összeget ítéltek meg a csapatnak. Szigetországi lapértesülések szerint 30 millió fontos (9 milliárd forint) kártérítést kell fizetnie a West Hamnek, ám ezt még senki nem erősítette meg.

A Sheffield 2007-es kiesése után először azt kérte, helyezzék vissza az élvonalba, mert az előtte végzett és így bent maradt West Ham 2006-ban az argentin Carlos Tévezt és Javier Mascheranót is jogtalan átigazolással szerezte meg, megsértve az átigazolási szabályokat. Nem mellékesen Tevez jelentős szerepet játszott a West Ham bent maradásában.

A McCabe-csapat óvását minden szinten elutasították, annak ellenére, hogy az FA szabálytalan üzlet miatt 5,5 millió fontos büntetést szabott ki a West Hamre.

Miután a Premier League-be nem térhetett vissza a Sheffield United, a vezetők úgy döntöttek, kártérítési pert kezdeményeznek. McCabe korábbi nyilatkozata szerint 50 millió fontot buktak a kieséssel.

Rovatok