Index Vakbarát Hírportál

Aberrált becsúszással rúgta szét ellenfelét

2008. szeptember 24., szerda 11:18

A Middlesbrough csapatkapitánya, Emanuel Pogatetz ész nélkül szállt bele a Manchester United középpályásába. Edzője sem érti, miért, főleg, hogy a ligakupameccs addig igen sportszerű volt.

Páros lábbal kaszálta el a Manchester United-tehetség Rodrigo Possebont a keddi MU-Middlesbrough ligakupameccsen a vendégek védője, Emanuel Pogatetz. Az addig kivételesen sportszerű meccsen csak egy sárga lap volt, majd a 60. perc környékén az osztrák teljesen értelmetlenül beleszállt ellenfelébe a felezővonalnál.

A bíró azonnal felmutatta a piros lapot, a hátvéd nem értette, miért, reklamált néhány társával együtt.

A 19 éves középpályás jobb térde alatt keletkezett nyílt sebből közben folyt a vér, tíz percen át ápolták, oxigént kapott, lábát sínbe tették, hordágyon vitték le.

Mindenki törést sejtett, a Daily Mail késő este biztosra is vette, de szerda reggel a manutd.com-on a klub közölte, a csont nem sérült olyan súlyosan. Possebont éjszakára kórházban tartották. (A szabálytalanság lassítva az összefoglaló végén látható.)

Sir Alex Ferguson, a United menedzsere kiborult: ”Szörnyű becsúszás volt. És utána még azt mondta, semmi rosszat nem tett. Simán le kellett volna mennie a pályáról. A kispadjuk is kiabált, hogy ez nem volt kiállítás. De legalább Gareth Southgate úgy viselkedett, ahogy kell, elnézést kért, rögtön átérezte az eset súlyosságát.”

Southgate, a Middlesbrough edzője valóban elnézést kért. ”Nincs jogunk reklamálni a kiállítás miatt. Néhány cserém nem úgy látta a történteket, mint én, de már megoldottam a helyzetet. Bocsánatot kérünk a sráctól, reméljük, mielőbb felépül” – nyilatkozta a BBC-nek a tréner.

A csapatkapitány Pogatetz beceneve Mad Dog, vagyis Őrült Kutya, Southgate utalt is rá, nem véletlenül: ”Nehéz megmagyarázni, miért tette. Valami szokatlan aberrációt érezhetett, mert az utóbbi két évben sokkal fegyelmezettebben játszik”.

Egyelőre nem tudni, a fiatal brazilnak mennyit kell kihagynia, a szalagsérülést még nem lehet kizárni. A meccset jó tízperces szünet után folytatták, a játékvezető kilenc percet hosszabbított.

A MU a hajrában nyerte meg a meccset, Cristiano Ronaldo első félidőben fejelt gólját a ’Boro kiegyenlítette, Ryan Giggs, majd Nani találatával lett 3-1 a végeredmény. A győzelemmel a következő fordulóba került a bajnoki és BL-címvédő csapat.

Tíz napon belül ez a harmadik sérülést okozó rúgás az angol futballban: jó egy hete a newcastle-i Danny Guthrie eltörte a hullos Craig Fagan sípcsontját, a hétvégén a Bolton-csatár Kevin Davies becsúszása után kellett kórházba vinni az Arsenal védőjét, Gael Clichyt.

Rovatok