Index Vakbarát Hírportál

Magyar istenek a német Bundesligában

2008. szeptember 29., hétfő 09:27

Huszti Szabolcs győztes gólt rúgott a Bayern Münchennek, Hajnal Tamás betalált és gólpasszt adott a Stuttgart ellen 3-0-ra megnyert találkozón. Összeszedték magukat a Bundesliga legjobb magyarjai.

A német labdarúgó-bajnokságban szombaton hét találkozót rendeztek, ezek közül négynek volt magyar érdekeltsége. A legrégebben Németországban játszó légiós, Dárdai Pál a 69. percben állt be a Cottbustól otthon vereséget szenvedő Herthába, Lőw Zsolt az elmúlt hetekhez hasonlóan nem játszott az újonc Hoffenheimben.

A másik két magyar azonban főszerepre tört csapata győztes meccsén. Huszti Szabolcs az egyetlen gólt rúgta a tavalyi bajnok Bayern Münchennek, Hajnal Tamás gólt és gólpasszt jegyzett a tavalyelőtti bajnok Stuttgart ellenében.

Huszti a Bild szerint nem játszott jól, hiányzott belőle a tűz, ennek ellenére kiemelik, hogy gólja klasszis teljesítmény volt. Nem felejtik el megjegyezni, a müncheni kapus Reinsing odaérhetett volna a szabadrúgásra.

Ami tény, a magyar középpályás a jobbösszekötő helyéről, mintegy 23 méterről, remekül csavart a rövid bal felső sarokba. A kapus hiába repült, esélye sem volt a jól eltalált lövéssel szemben. A magyar játékos tavaly Münchenben is győztes gólt szerzett a német rekordbajnok ellen.

Hajnal Tamásról a héten még a német lapok is úgy írtak, ha továbbra is ennyire deffenzíven kell játszania, otthagyja a Dortmundot. A magyar irányító a Stuttgart-meccsen jóval szabadabban, a csatárok mögött szerepelt, és ez meglátszott a csapat teljesítményén is.

A 10. percben mintegy 28 méterről lövésre szánta el magát, labdája védhetetlenül vágódott a kapu bal oldalába. A vb-bronzérmes Jens Lehmann-nak esélye sem volt. A Bild szerint a magyarnak ebben a lövésében minden dühe benne volt az elmúlt hetek visszafogottabb teljesítménye miatt.

A 3-0-ra megnyert találkozó után 70 000 ember ünnepelte a hazaiak idénybeli első hazai győztes bajnokiját.

Rovatok