Index Vakbarát Hírportál

Peter Crouch, az ollózós gólok királya

2008. október 7., kedd 14:27

Tavaly, két éve és a hétvégén újra megcsinálta a csodálatos mozdulatot az angol pálcikaember. Napjaink futballjában nincs más, akinek tétmeccsen három ennyire tökéletes ollózós gólja lenne.

Újabb szenzációsat ollózott Peter Crouch a hét végén a Premier League-ben, így zsinórban harmadik éve talál be az egyik legnehezebb, de biztosan a leglátványosabb mozdulattal.

Még a Liverpool mezében, 2006. szeptember 27-én rúgta első ismert ilyen gólját a Galatasaraynak, a 3-2-re megnyert BL-meccsen.

Tavaly január elsején a Bolton elleni bajnokin, amikor 3-0-ra nyertek, megismételte a mozdulatot.

Szombaton már a Portsmouth játékosaként a Stoke kapuját vette be, 1-0-ra alakítva az állást. (A vége 2-1 lett.)

”Mindig felgyorsul a pulzusom, ha látom, hogy kicsit mögém száll a labda. Kicsit kockázatos a dolog, mert ha nem találod el rendesen, kirúghatod a stadionból, és az ciki” – mondta a meccs után a Sky Sports tévécsatorna riporterének Crouch.

Melyik Crouch legszebb ollója?

  • 913
    A Galatasaray elleni
  • 743
    A Stoke elleni
  • 134
    A Bolton elleni

Nem kell aggódnia, ez a lövése is tökéletesen ment a bal alsó sarokba, napjaink futballjában nincs más, akinek tétmeccsen három perfekt ollózós gólja lenne. A nyakigláb angol e művészi mozdulat specialistája, és nem lehet vitatni, világklasszis. Bár a Liverpoolnak már nem kellett, nem véletlen, hogy hosszabb kihagyás után újra meghívták az angol válogatottba.

Rovatok