Index Vakbarát Hírportál

Sevilla-Sampdoria és más ínyencségek

2008. október 7., kedd 12:59 | aznap frissítve

Kedden délben Nyonban megtartották az UEFA-kupa csoportkörének sorsolását. Jelen formájában utoljára rendezik meg a sorozatot.

A negyven csoportkörös közül az olasz Milan, a spanyol Sevilla és a Valencia, a portugál Benfica, a német Schalke és a Hamburg, az orosz CSZKA Moszkva és az angol Tottenham került az első kalapba. Mindegyikük nyert már európai kupát.

Erős lett az A csoport, ahol négy topligás gárda is összejött. Érdekesen alakulhatnak a B küzdelmei is, görög és török csap össze. Melléjük a portugál Benficát, a német Herthát és az ukrán bajnokságban remeklő Metaliszt Harkivot sorsolták.

A bajnokságot ilyen rosszul 97 éve nem kezdett Tottenham azzal a Szpartak Moszkvával került egy csoportba, ahonnan egyik támadójuk, Roman Pavljucsenko érkezett nyáron. A D csoportban szereplő csapatok idei formáját elnézve az ötösből bárki továbbjuthat.

Nem lehet gondja a Milannak, kellemes ellenfelek várnak rá, Ancelotti csapatának tovább kell jutnia. Három korábbi európai kupagyőztes jött össze az F csoportban, a Hamburg, az Ajax és az Aston Villa simán tovább mehet. A Valencia sem panaszkodhat a szerencséjére.

A 2005-ös UEFA-kupa-győztes a 2002-essel került egy csoportba. A CSZKA Moszkva és a Feyenoord mellett a Deportivo az ötös esélyese még.

Minden gárda egyszer játszik minden ellenfelével, és a csoportokból az első három jut a legjobb 32-be, ahová a Bajnokok Ligája csoportharmadikjai is kerülnek. A mérkőzéseket október 23. és december 18. között rendezik.

A csoportbeosztások

A csoport: Schalke 04, Paris SG, Manchester City, Racing Santander, Twente.

B csoport: Benfica, Olympiakosz, Galatasaray, Hertha BSC, Metaliszt Harkiv.

C csoport: Sevilla, VfB Stuttgart, Sampdoria, Partizan Beograd, Standard Liege.

D csoport: Tottenham, Szpartak Moszkva, Udinese, Dinamo Zagreb, NEC Nijmegen.

E csoport: Milan, Heerenveen, Braga, Portsmouth, Wolfsburg.

F csoport: Hamburg, Ajax, Slavia Praha, Aston Villa, MSK Zilina.

G csoport: Valencia, Club Brugge, Rosenborg, FC Köbenhavn, Saint-Etienne.

H csoport: CSZKA Moszkva, Deportivo, Feyenoord, Nancy, Lech Poznan.

Rovatok