Index Vakbarát Hírportál

600 gól kínlódik a Bayern és az Ajax padján

2008. október 8., szerda 09:08

Hasonló futballisták voltak, hasonló edzők lettek: egyaránt gyenge a kispadon Jürgen Klinsmann és Marco van Basten.

Átvette nyáron a Bayern München irányítását a korábbi csatárklasszis Jürgen Klinsmann, az Ajax Amsterdam kispadját pedig egy még nagyobb exfutballsztár, Marco van Basten foglalta el.

Másfél hónappal a szezonkezdet után abban is megegyeznek, hogy egyformán gyengén teljesít a csapatuk: a Bayern 2 győzelemmel, 3 döntetlennel, 2 vereséggel 11., az Ajax 2 győzelemmel, 1 döntetlennel, 2 vereséggel 10. a bajnokságban. Volt már egy-egy nagy zakójuk, a bajorok 5-2-re a Brementől, a hollandok 5-2-re a Heerenveentől kaptak ki.

edzok

Kinevezésükkor sejteni lehetett, van Basten sokkal inkább a pályára, mint amellé született: játékosként 300 gólt szerzett, a válogatottal viszont csak egy vb-nyolcad- és egy Eb-negyeddöntőt tudott felmutatni.

A gyepen 285 gólos Klinsmann szenvedése kissé meglepő azok után, hogy a 2006-os vb-n a német válogatottal harmadik lett, de váratlannak nem lehet nevezni: akkori segédedzője, Joachim Löw azóta vezetőedző lett, és Eb-döntőbe jutott ugyanazzal a csapattal.

Ki a gyengébb edző?

  • 260
    van Basten
  • 224
    Klinsmann

Abban is megegyezik a két tréner, hogy a sztárklubjukhoz méltatlan, sőt kínos szereplés ellenére egyikük helye sem kétséges, Klinsmann-nal épp kedden közölték, a szezon végéig biztosan maradhat.

Ennyi hasonlóság után valószínűsíthető, egyszerre is fognak távoznia kispadról, igaz, erre még egy keveset várni kell.

Rovatok