Index Vakbarát Hírportál

Térddel arcra, szemre, tarkóra, bordára

2008. október 20., hétfő 12:46 | aznap frissítve

Három sérült, két kiállítás, két büntető, négy kapufa és három gól volt a 101 perces Stoke-Tottenham Premier League-meccsen.

Szétrúgta csapattársát kétszer a vasárnapi Stoke City-Tottenham Hotspur Premier League-meccsen Heurelho Gomes, a vendégek kapusa: Vedran Corluka először a bordáját, majd az állát ütötte meg, utóbbi miatt kórházban töltötte az éjszakát.

A második félidő közepén a brazil kapus beadásra mozdult ki, amikor térdével véletlenül beleszállt saját védőjébe. A horvát játékos a földre esett, percekig ápolták, de tudta folytatni.

Nem telt el egy perc, jött az újabb beadás, Gomes ezúttal térdével fejen rúgta Corlukát, aki újra összeesett. Elájult, lehet, hogy a nyelvét is lenyelte, a berohanó orvosok kapkodtak, majd stabil oldalfekvésbe tették.

Ahogy az angol meccseken idén már többször láthattuk, jött az oxigénmaszk, a nyakmerevítő, a speciális hordágy és minden életmentésre alkalmas orvosi felszerelés. A védőt jó 10 perc alatt tették szállítható állapotba, majd a gyep melletti mentőbe.

Az éjszakát kórházban töltötte, mindenét megvizsgálták, de úgy néz ki, nincs semmi baja, ami szinte hihetetlen.

A Stoke kapusát, Thomas Sörensent már korábban le kellett cserélni, őt az ellenfél jobbhátvédje, Alan Hutton és egyik saját védője rúgta fejbe, mindketten térddel, ám véletlenül. Saját lábán hagyta el a pályát, de szeménél felszakadt a bőr, arca bedagadt, jókora monoklira számíthat.

premier

A hajrában egy másik stoke-i, Ibrahima Sonko sérült meg egy szerencsétlen lépéstől. Az ágyéka húzódott meg, le kellett támogatni a gyepről, menni alig tudott, lecserélték.

A balesetek miatt a bíró 11 percet hosszabbított, a 95. percben fújta be a második büntetőt a hazaiaknak. Ricardo Fuller lövése viszont mindkét kapufáról kifelé pattant, majd az ismétlést Rory Delap rúgta a felső lécre.

A 100. perc környékén a játékvezető kiállította a szerencsétlenül becsúszó Michael Dawsont, a Stoke lőtt még egy nagy kapufát, de maradt a 2-1-es végeredmény.

A Tottenham kilenc emberrel fejezte be a meccset, mert Gareth Bale-t már a 17. percben leküldték, az első tizenegyes előtt. Ekkor szerzett vezetést Danny Higginbottham, aki négyszer próbálkozott, amíg el tudta rúgni a labdát, mert azt állandóan elfújta a szél.

A londoniak 10 emberrel még egyenlítettek, de Rory Delap közeli találatára már nem tudtak válaszolni, így továbbra is tökutolsóak a Premier League-ben.

A csapat 126 éves történetének legrosszabb szezonkezdete az idei, nyolc meccsből egyet sem nyertek, mindössze két döntetlenjük van.

A Tottenham Hotspur az MU, az Arsenal, a Liverpool, a Chelsea és a Newcastle után a leggazdagabb angol klub, a szezon előtt az első négybe kerülésre is esélyesnek tartották.

Rovatok