Index Vakbarát Hírportál

Fülöpre is lecsapott a parittyaember

2008. október 30., csütörtök 17:39

A magyar válogatott kapusa, Fülöp Márton másodszor védett a szezonban, a szombati győztes meccs után most veszített a Sunderland. Roy Keane kiakadt csapatára, mert csak egyszer lőttek kapura. A Stoke egy begyakorolt figura után szerezte meg a győztes gólt.

Az angol első osztályú bajnokság tizedik fordulójában Craig Gordon sérülése – ő a liga legdrágább kapusa, 9 millió fontot adtak érte - miatt Fülöp Márton ismét kezdőként lépett pályára.

A Sunderland kapusára pikáns meccs várt, hiszen a nyáron már úgy látszott, hogy az újonc Stoke leigazolja, végül az üzlet mégsem köttetett meg, pedig a hárommillió fontos vételárat is kifizette volna érte Tony Pulis menedzser.

A szerda esti bajnokin Fülöp nem is védett rosszul, a huszadik percben nagy bravúrral védte Olofinjana tizenhatosról eleresztett lövését. A hetvenharmadikban Fuller fejesénél azonban tehetetlen volt, a négy méterről érkező labdát nem háríthatta.

A gólpasszt Rory Delap adta, aki a bal oldalról dobta be hajszálpontosan a labdát. Delapnak ez volt a harmadik gólpassza, az ellenfelek képtelenek felkészülni hatalmas dobásaira. Nyilván a sunderlandiek is tudták, mire számíthatnak, mégsem tudták megoldani feladatukat.

"A Stoke az a csapat, amely bedobásból rúg szögleteket” – mondta Martin O’ Neill, miután csapata, az Aston Villa az utolsó pillanatban gólt kapott ily módon.

Roy Keane nem volt ilyen vicces kedvében, egyszerűen csak csapatát szidta, amiért mindössze egyetlen lövést küldtek kapura a kilencven perc alatt.

Rovatok