Index Vakbarát Hírportál

Késsel riogatták a győztes futballistákat

2008. november 4., kedd 11:11

Előbb az Edelény verte meg a Zemplént a megye II-ben, majd a szurkolók a győztes csapat tagjait, hozzátartozóit. A meccset Megyaszón rendezték, ahol a továbbiakban egyik csapat sem akar játszani. A verekedő játékosokat saját vezetőik közösítik ki.

Vasárnap rendezték a Zemplén FC–BTE Edelény megye II-es labdarúgó- mérkőzést, amelyen a vendégek 2-0-ra nyertek. A zempléniek Megyaszón fogadták a listavezetőt. A Boon.hu beszámolója szerint a találkozón semmi probléma nem volt, a meccs után azonban tömegverekedés alakult ki.

Földvári Tibor, a Zemplén FC játékosedzője úgy emlékezik az esetre, hogy a végén kezet fogott a játékvezetővel és az ellenfél kapusával is, majd amikor az öltöző felé indult, azt látta, hatalmas tumultus alakult ki, és ütik egymást a felek. Földvári elmondta, sok meccset játszott már – többek között a Diósgyőr színeiben is –, de ilyet még nem látott. Az végképp felháborította, hogy a verekedésben több csapattársa is részt vett. Mint elmondta, ezekkel a játékosokkal nem szeretne többet együtt szerepelni.

Göndör Béla, a vendégek edzője sem maradt ki a verésből. Elmondta, nemcsak ő kapott ütéseket és rúgásokat, de a meccsen jelen lévő 15 esztendős lányára is rátámadt egy asszony. Azt csak a szerencsének tulajdonítja, hogy senki nem sérült meg komolyabban a csapatából, pedig volt akit torkon rúgtak.

A legfélelmetesebbnek mégis azt tartja, hogy az egyik megyaszói asszony kezében még kés is volt. Az egész esetet az olaszliszkai tragédiához hasonlította, és úgy vélte, legalább egy mikrobusznyi rendőr kellett volna lecsillapítani a kedélyeket.

A Zemplén FC elnöke, Béres András közleményt adott ki az eset után, amelyben mélységesen elítéli a történteket, és kijelenti, a jövőben Megyaszón nem rendeznek mérkőzést. Emellett megválnak minden olyan játékostól, aki a verekedésben részt vett. Béres kérte a helyszinen tartózkodó megyei MLSZ-főtitkárt, hogy a legsúlyosabb büntetést mérjék ki a játékosokra és az egyesületre.

Rovatok