Index Vakbarát Hírportál

Ronaldinho a 93. percben döntött

2008. november 7., péntek 11:05

Hatalmas mázlival nyert a Manchester City, kiütéssel a Tottenham, idegenben az Aston Villa, így az angolok javítottak kupamérlegükön a BL-kudarcok után. Az olaszok kettős győzelemmel zárták az UEFA-kupa csoportkörének második fordulóját.

Az A csoportban nagyon nehezen nyert a Manchester City hazai pályán, míg a Racing Santander Tchité révén a Valencia után a Schalkét is majdnem megtréfálta. Az egykori angol szövetségi kapitány, Steve McClaren csapata, a Twente kis híján meglepetést okozott. Shaun Wright-Phillips gyors gólját követően hamar egyenlítettek Eljero Elia révén. Jött megint Robinho, és zseniális gólt lőtt, majd kettőre növelte lőnyét a City. A végén szépített a Twente, egyenlíthetett is volna, de a csereként beállt Huysegems egy perccel a vége előtt tíz méterről az üres kapu fölé bombázott. Elképesztő helyzet volt.

Meglepetések születtek a B csoportban. Dárdai Pállal a soraiban Ukrajnában játszott döntetlent a Hertha. Unalmas első félidőt követően nagyon megnyomták a csapatok a második játékrészt, de hiába akadt több gólszerzési lehetőség mindkét kapu előtt, gól nem született. Dárdai végigjátszotta a meccset. Meglepő módon a bajnokságban csak ötödik Galatasaray idegenben győzte le a Benficát, a törökök két meccs után százszázalékosan vezetik a B csoportot.

A C csoportban a Stuttgart simán nyert a szerb Partizan ellen, míg Bölöni László csapata, a Standard Liege remekül mutatkozott be az utóbbi három évben kétszer is UEFA-kupát nyerő Sevilla ellen. A belgák több helyzetet dolgoztak ki, kapufájuk is volt, majd Mbokani remek kiugratás után megszerezte a vezetést. A gól még jobban felhozta a hazaiakat, a Sevilla szinte végigvédekezte az első félidőt. A második félidőben több helyzetük volt a spanyoloknak, de Luis Fabiano és Maresca sem tudta gólra váltani helyzetét, így maradt az 1-0.

A D csoportban az Udinese a bajnokság mellett az UEFA-kupában is remekel. Quagliarella duplájával nyertek Moszkvában. A Tottenham is egyre jobb formába lendül, Darren Bent mesterhármasával győzték le a Dinamo Zagreb csapatát. Folytatódott Harry Redknapp Spurs-menedzser diadalmenete. Amióta az észak-londoni klubnál dolgozik, nem szenvedtek vereséget. Különösen Huddlestone gólja volt gyönyörű. Egy szögletet követően harminc méterről, kapásból vágta be a labdát.

Az E csoportban mindkét hazai csapat nyert. A Wolfsburg könnyedén, a Milan nehezen. A németek Edin Dzeko vezérletével diadalmaskodtak a Heerenveen ellen. A finn Väyrynen még a vendégeknek szerzett vezetést, de a Wolfsburg nyolc perc alatt megfordította a mecset. Hiába támadta végig a Braga elleni találkozót a Milan, csak a 93. percben skerült dönteni. A Pato helyett pályára lépő Ronaldinho volt eredményes, nem mindennapi góllal. Kaká vezette keresztbe a labdát, visszagurította a kaputól 25 méterre álló brazil klasszisnak, aki helyből, jobb külsővel irgalmatlan nagy gólt lőtt. Sevcsenko kezdőként végig játszott.

A F csoportban szomorú napjuk volt a cseh és szlovák csapatoknak. A Zilina Amszterdamban az Ajaxtól, a Slavia odahaza az Aston Villától kapott ki egy góllal. Az Ajax csapatából nyolc alapember hiányzott sérülés miatt, Luis Suárez a 41. percben lőtte a győztes gólt. Prágában vereséggel búcsúzott csapatától Karel Jarolím, akit tegnap neveztek ki a cseh válogatott élére.

Meglepetésre sorrendben második meccsét sem tudta megnyerni a Valencia. A hét végén a Racing ellenit bukta el, most az FC Köbenhavnt sem tudta legyőzni, ismét csak a Mestellában. A St. Etienne könnyedén verte a norvég Rosenborgot.

Vágner Love vezérletével nyert a CSZKA Moszkva a Feyenoord otthonában. Az oroszok brazil támadója mellett Giovanni van Bronckhorst számára is emlékezetes marad a meccs, de a holland válogatott védőnek negatív értelemben. Előbb Jurij Zsirkov szögletét lőtte saját kapujába, majd negyedórával később Makaay remek kiugratását emelte immár a jó hálóba. Alig több mint tíz perc telt el, amikor hihetetlen hibáját Vágner Love használta ki. Van Bronckhorst rosszul fejelte haza a labdát, amire a vendégek támadója lecsapott, és bevágta. A végén még egy Vágner Love-góllal vált magabiztossá a CSZKA idegenbeli sikere.

UEFA Kupa, 2. forduló

A csoport: Racing Santander-Schalke 04 1-1 (Tchité 57., ill. Engelaar 61.), Manchester City-Twente 3-2 (Writgh-Phillips 2., Robinho 57., Benjani 62., ill. Elia 17., Wielaert 65.). A csoport állása: 1. Schalke 4, 2. Manchester City 3, 3. Twente 3, 4. Racing Santander 1, 5. Paris SG 0.

B csoport: Metaliszt Harkiv-Hertha BSC 0-0, Benfica-Galatasaray 0-2 (Emre Asik 51., Ümit Karan 69.). A csoport állása: 1. Galatasaray 6, 2. Hertha 2, 3. Metaliszt 1, 4. Benfica 1, 5. Olympiakosz 0.

C csoport: VfB Stuttgart-Partizan Beograd 2-0 (Gomez 77., 80.), Standard Liege-Sevilla 1-0 (Mbokani 38.). A csoport állása: 1. Sampdoria 3, 2. Sevilla 3, 3. Standard 3, 4. Stuttgart 3, 5. Partizan 0.

D csoport: Szpartak Moszkva-Udinese 1-2 (Rodríguez 17., ill. Quagliarella 12., 60., 11-esből), Tottenham-Dinamo Zagreb 4-0 (Bent 30., 33., 70., Huddlestone 59.). A csoport állása: 1. Udinese 6, 2. Tottenham 3, 3. Dinamo Zagreb 3, 4. NEC 0, 5. Szpartak Moszkva 0.

E csoport: Wolfsburg-Heerenveen 5-1 (Dzeko 34., 61., Grafite 39., Miszimovics 53., Kryznówek 71., ill. Väyrynen 31.), AC Milan-SC Braga 1-0 (Ronaldinho 93.). A csoport állása: 1. Milan 6, 2. Wolfsburg 3, 3. Braga 3, 4. Porstmouth 0, 5. Heerenveen 0.

F csoport: Ajax-MSK Zilina 1-0 (Luis Suárez 41.), Slavia Praha-Aston Villa 0-1 (Carew 26.). A csoport állása: 1. Aston Villa 6, 2. Hamburg 3, 3. Ajax 3, 4. Slavia 0, 5. Zilina 0.

G csoport: St. Etienne-Rosenborg 3-0 (Ilan 59., Paulo Machado 63., Mirallas 76.), Valencia-FC Köbehavn 1-1 (Morientes 61., ill. Santin 85.). A csoport állása: 1. St. Etienne 6, 2. Valencia 1, 3. Club Brugge 1, 4. FC Köbenhavn 1, 5. Rosenborg 1.

H csoport: Lech Poznan-Nancy 2-2 (Peszko 5., Stilics 22., ill. Malonga 10., Zerka 81.), Feyenoord-CSZKA Moszkva 1-3 (Van Bronckhorst 29., ill. Van Bronckhorst 14., öngól, Vágner Love 40., 81.). A csoport állása: 1. CSZKA Moszkva 6, 2. Nancy 4, 3. Lech Poznan 1, 4. Deportivo 0, 5. Feyenoord 0.

Rovatok