Index Vakbarát Hírportál

Négygólos hősök: Higuain és Eto'o

2008. november 8., szombat 23:52 | nyolc éve frissítve

A spanyol bajnokság tizedik fordulójában szombat este két játékos is négy gólt szerzett. Higuain háromszor egyenlítette ki a Real Madrid hátrányát, végül a győztes gólt is begyötörte a Malaga ellen. A Barcelona sziporkázó játékot mutatott, a Valladolid hagyta magát.

A spanyol bajnokság szombati játéknapján először a Real Madrid lépett pályára, és a Malaga elleni meccs az országos egyes kategóriába tartozott.

A Malaga viszont már a hetedik percben vezetést szerzett a Bernabeu stadionban, Eliseu cselsorozata után szerencsésen visszapattant hozzá a labda, és a kapuba gurított. Higuain két perccel később kezdett bele gólsorozatába.

Elsőre egy kipattanó lövés után lőtt a kapuba. Második gólját tizenegyesből szerezte, igaz eközben Baha berobbant egy labdára és a kapuba lőtte a túloldalon.

A 2-2-es félidő után a Malaga jogos büntetőből - Gago értelmetlenül szabálytalankodott - szerzett vezetést, Apono a lécre bombázott, onnan vágódott a kapuba a labda. A középkezdés után a 21 éves Higuain huszonnyolc méterről a jobb sarokba lőtt.

A győztes gólt egy vitatható tizenegyes után szerezte meg az argentin középpályás, tizenegyesét hárította a kapus, a felpörgő labdára viszont lecsapott, és ballal bepasszolta a kapu közepébe. A Real helyzetét nehezítette, hogy Sergio Ramost az első félidő végén kiállították.

A Barcelona kameruni csatára, Eto’o jobban megdolgozott a négy góljáért, bár szemfülességének és a tökéletes kiszolgálásnak köszönheti, hogy zsinórban, még az első félidőben bevágott négyet.

Messi és Henry többször kihagyhatatlan helyzetbe hozta, a csatár pedig nem hibázott, a kipattanó labdákat is nagy nyugalommal értékesítette.

A második félidőben kicsit visszavett a tempóból a Barca, de az izlandi Gudjohnsen egy védelmi hiba után átpörgette a labdát a kapus felett. Az utolsó gólt Henry szerezte, de csak azért, mert a mezőny legjobbja, Messi találatát tévesen érvénytelenítették.

Eredmények:

Real Madrid-Málaga 4-3 (2-2)

gól: Higuaín (9., 37., 71., 78. a másodikat 11-esből), illetve Eliseu (7.), Baha (18.), Apono (70. 11-esből) kiállítva: Sergio Ramos (44., Real Madrid)

Barcelona–Valladolid 6-0 (4-0)

gól: Eto’o 12., 30., 43., 44., Gudjohnsen 71., Henry 83.

Az élmezőny: 1. Barcelona 25 pont, 2. Real Madrid 23, 3. Villarreal 21, 4. Valencia 20, 5. Sevilla 17, 6. Atletico Madrid 13.

Rovatok