Index Vakbarát Hírportál

A Roma nyerte a római rangadót

2008. november 16., vasárnap 22:56

Rendkívül élvezetes, izgalmas végjátékot hozó mérkőzés volt a római derbi a Serie A 12. fordulójában, amelyen a szokásokkal ellentétben csak egy gól esett, de számtalan helyzet és két kiállítás volt a bónusz. A győztes gólt a sokat kritizált Julio Baptista szerezte, aki a mezőny egyik legjobbja volt.

A Serie A 12. fordulójának záró mérkőzésén a Roma Julio Baptista góljával 1-0-ra legyőzte a Laziót. Az első félidőben csak helyzetekig jutottak a felek, de a második játékrészben a Roma vezetése után felpörgött a mérkőzés, az utolsó 20 percben hat gól is születhetett volna, ám mindkét oldalon hibáztak a támadók.

A pályaválasztó Roma nagyon nehéz helyzetben készült az év mérkőzésére, Luciano Spalletti csapata egyetlen pontra volt a kiesőhelytől, a Lazio pedig remek startjának köszönhetően a közvetlen élmezőny tagjaként, félelmetes csatársorával érkezett.

A botrány sem maradt el

Az idei római rangadó mérlege 15 sérült rendőr és 8 letartóztatott szurkoló. A huligánok a mérkőzés előtt csaptak össze a rendőrökkel, kövekkel dobáltak, így szenvedtek többen sérüléseket.

Az első félidőben inkább adódott mindkét csapat előtt lehetőség, de gól nem esett, a szünet után azonban szinte rögtön megszerezte a vezetést a Roma. A két fordulóval ezelőtt gólokkal visszatért kapitány, Totti csavart a tizenhatoson belülre élesen, Julio Baptista megelőzte emberét, gyönyörű mozdulattal csúsztatott a hosszú sarokba.

A hátrányba került Lazio tizenöt gólos csatárai révén komoly offenzívába kezdett, de Ledesma kiállítása miatt emberhátrányba és ezzel igen nehéz helyzetbe került. Meglepő módon a legnagyobb helyzetek már a 10 emberrel támadó Lazio előtt adódtak, de a gól senkinek nem jött össze a Rocchi-Pandev-Zarate hármasból.

Az egyenlítésért nagy erőkkel támadó Laziót többször, és ahogy telt az idő, egyre veszélyesebben kontrázta le a Roma, a csereként beállt Menez egymaga kétszer dönthette volna el a mérkőzést, de ő sem járt sikerrel. A hihetetlen izgalmas utolsó percekben Zarate okozott komoly zavart a hazai védelemben, gól azonban már nem született, nyert a Roma.

Serie A, 12. forduló

Roma-Lazio 1-0 (Julio Baptista 50.)
AC Milan-Chievo 1-0 (Kaká 15., 11-esből

Atalanta-Napoli 3-1 (Ferreira Pinto 62., T. Manfredini 89., Floccari (91.), illetve Hamsik 73., 11-esből piros lap: Manfredini 90., illetve Zalayeta 67.)

Cagliari-Fiorentina 1-0 (Acquafresca 31., 11-esből)

Catania-Torino 3-2 (Mascara 8., 39., 80., illetve Colombo 6., Amoruso 50., 11-esből.) Sampdoria-Lecce 3-2 (Delvecchio 11., Cassano 14., Stankevicius 61., illetve Tiribocchi 55., 82.)

Siena-Bologna 1-1 (Ghezzal 22., illetve Di Vaio 45+2., 11-esből)

Udinese-Reggina 0-1 (Brienza 60.)

Korábban játszották: Palermo-Internazionale 0-2, Juventus-Genoa 4-1

Az élcsoport: 1. Internazionale 27 2. AC Milan 26 3. Juventus 24 4. Napoli 23 5. Lazio 22.

Rovatok