Index Vakbarát Hírportál

A világtörténelem leghülyébb kapusa

2008. december 6., szombat 19:51

David James, a Portsmouth kapusa elképesztően ostoba gólt kapott az UEFA-kupában. De van, aki nála is hülyébb. A gól annyira idétlen, hogy látni kell. Kutatjuk az elkövető nevét, csapatát ha bármit tudnak, írják meg nekünk.

Évek óta kering az interneten egy videó, aminek főszereplőit, helyszínét, időpontját nem ismerjük, mégis havonta visszatérünk hozzá, és újra megnézzük. A héten David James Portsmouth-kapus mutatványa ismét eszünkbe juttatta a klasszikust. Ez már tényleg felülmúlhatatlan.

A hangokból és a környezetből ítélve valahol Japánban lehetünk egy helyi futballmérkőzésen, amikor az egyik csapat védője hátra passzolja a labdát kapusának. Ő átveszi, majd elkezdődik az őrület.

A feléje mozgó csatár még nagyon messze van, de kapusunk csinál egy cselt balra, majd jobbra kezd futni, gazdátlanul hagyva a labdát az ötösnél. Néhány lépés után veszi csak észre, nincs nála semmi, ijedten néz jobbra, balra, nehezen méri fel, hogy rossz irányba mozdult, a labda már mögötte van.

Nincs visszaút, a támadó simán odaér, és a visszavetődő szerencsétlen fölött a kapuba lő.

Az egész megmagyarázhatatlan, érthetetlen és felfoghatatlan, hasonlóan buta gól nincs, magasan a kategória győztese a találat.

Miután kiröhögték magukat, olvasóinkat arra kérjük, ha valaki tud valami közelebbit a gól körülményeiről – kapus/csatár/csapat neve, meccs helyszíne –, írja meg nekünk ide.

Díj nincs, a megfejtő jutalma a nyilvánosság és a dicsőség.

Rovatok