Index Vakbarát Hírportál

Deco óriási ollózásával nyert a Chelsea

2008. december 6., szombat 21:25

A Premier League 16. fordulójának szombati játéknapján a Liverpool és a Chelsea két góllal nyert idegenben, a Sunderlandben hiába védett kiválóan Fülöp Márton, a Manchester a 91. percben összehozta a győztes gólt. Gera nem játszott a Fulhamben, a Newcastle-nek Michael Owen duplája sem volt elég a győzelemhez.

Nem történt változás az élen, a Liverpool őrzi egypontos előnyét. Rafa Benítez együttese ugan nem játszott jól, de a sérült Fernando Torres nélkül is három gólt szerzett. A Chelsea sem botlott a Bolton otthonában, magabiztosan győzött 2-0-ra.

Bár az első félidőben még a Blackburnnek voltak nagyobb lehetőségei, a második félidőben a Liverpool hozta a kötelezőt, végül is simán verte 3-1-re az egyre nagyobb bajban lévő hazaiakat. Xabi Alonso kezdte a gólgyártást a 69. percben, a tizenhatos vonaláról laposan lőtt a kapuba. 10 perccel később Benayoun növelte az előnyt éles szögből, és bár a 86. percben Santa Cruz fejese révén szépített a Blackburn, Gerrard a végén kihasználta Robinson kapus újabb bakiját, beállította a végeredményt.

A Chelsea az Arsenal elleni múlt heti vereség után a Bolton otthonában nyert, ezzel idegenben továbbra is százszázalékos az idei bajnokságban. Bár a Boltonnak is voltak ziccerei, a londoniak két első félidei találatnak köszönhetően elhozták a három pontot. A góllövőlistát vezető Anelka a 9. percben betalált fejjel, Bosingwa hosszú beadásából, majd a félidő közepén Deco szenzációs ollózós góllal 2-0-ra módosította az eredményt a Chelsea javára.


A Manchester United a 91. percben igen szerencsés góllal tudott nyerni a kieső helyen álló Sunderland ellen az Old Traffordon. A pálya szinte felborult a mérkőzésen a hazaiak fölénye miatt, de a szenzációsan védő Fülöp Mártonnak is köszönhetően úgy tűnt, a héten vezetőedző nélkül maradt Sunderland elviszi az egyik pontot.

Berbatov az első és a második félidőben is ziccert hibázott, de végül Vidicnek sikerült bevennie Fülöp kapuját, a játékidő leteltekor. Carrick megpattanó lövése visszajött a kapufáról, de a szerb védő a fekvő Fülöp mellett könnyedén gurította a hálóba a labdát. Az Aranylabdát vasárnap átvevő Cristiano Ronaldo a 66. percben a derekát fájlalva lesétált a pályáról, a Manchester a győzelemmel tartja a lépést a Liverpoollal és a Chelsea-vel.

A Manchesterhez hasonlóan az Arsenal is 90 percig egykapuzott a Wigan ellen, mégis csak 1-0-ra nyert. Adebayor volt az egyetlen, aki gólra tudta váltani ziccerét a 16. percben, amikor egy szöglet után az Arsenalnál maradt a labda, és a kiugró togói ügyesen gurított a kapuba. Később nemcsak ő, Denilson is növelhette volna a fórt, de mindkettőjükön kifogott a kapufa, és a Chelsea ellen duplázó Van Persie-nek sem jött össze a gólszerzés.

A Fulham Gera Zoltán nélkül ért el 1-1-et a Manchester City ellen. A Hull City tovább őrzi előkelő pozícióját, a Boro ellen hátrányból fordítva nyert. A Newcastle hiába vezetett 2-0-ra Owen duplájával, a vendég Stoke City a 90. percben egyenlített.

Premiership, 16. forduló

Szombat:
Fulham-Manchester City 1-1 (Bullard 27. illetve Benjani 6.)
Blackburn-Liverpool 1-3 (Santa Cruz 86. illetve X.Alonso 69.,Benayoun 79.,Gerrard 90.)
Bolton-Chelsea 0-2 (Anelka 9., Deco 21.)
Arsenal-Wigan 1-0 (Adebayor 16.)
Manchester United-Sunderland 1-0 (Vidic 91.)
Newcastle-Stoke City 2-2 (Owen 9.25. illetve Sidibe 60., Diagne-Faye 90.)
Hull City-Middlesbrough 2-1 (Turnbull 82.öngól,King 85. illetve Tuncay 79.)

Vasárnap:
West Bromwhich-Portsmouth
Everton-Aston Villa

Hétfő:
West Ham-Tottenham

A bajnokság élmezőnye: 1. Liverpool 37 pont, 2. Chelsea 36, 3. Manchester United 31, 4. Arsenal 29, 5. Hull City 26.

Rovatok