Index Vakbarát Hírportál

Keressük a hétvége legnagyobb csodáját

2008. december 8., hétfő 21:08 | tizenöt éve frissítve

Látványos megmozdulások sorát hozta a futballhétvége, csodaszép ollózások mellett egy egyszerűnek nem nevezhető passzból és egy kivédett büntetőből kellene olvasóinknak kiválasztaniuk, melyik volt a hétvége legnagyobb csodája.

A hétvége bővelkedett látványos megmozdulásokban, minden nagy európai topligában történt rendkívüli vagy érdekes esemény. Ibrahimovic hihetetlen mozdulattal szöktetett, szpé gólokat ollóztak a La Ligában és a Premier League-ben, a Bundesligában meg büntetőt védett egy középpályás. Döntsenek önök, kié a hétvége megmozdulása.

A múlt hét végén az Arsenal ellen saját pályáján veszítő Chelsea számára kötelező feladat volt legyőzni a Boltont. Luis Felipe Scolari csapata nem is hibázott, 2-0-ra verte a Wandererst. Az első gólt a góllövőlista vezetője, Anelka szerezte, a másodikat pedig a portugál irányító, Deco ollózta gyönyörű mozdulattal a hazaiak kapujába.

Egy másik szép ollózást is láthattunk, az Atlético Madrid csatára, Kun Agüero egyenlített bravúros mozdulattal a Sporting Gijon elleni idegenbeli összecsapáson. A mérkőzést könnyedén, 5-2-re nyerte az Atlético, amely a hatodik helyen áll a La Ligában, és egyre közelebb kerül a dobogóhoz.

Kié a hétvége megmozdulása?

  • 211
    Jan Rosenthal
  • 128
    Zlatan Ibrahimovic
  • 126
    Deco
  • 28
    Kun Agüero

Szinte biztosra vehettük vasárnap délután, hogy a hétvége megmozdulása Zlatan Ibrahimovic nevéhez fűződik majd. A svéd csatár nagyot játszott a Lazio ellen, de hiába szerzett (les)gólt, a legemlékezetesebb esemény a meccsen az volt, amikor előrevetődve, félfordulattal indította a szélen meginduló társát úgy, hogy a lábfeje külső élével sodorta Sztankovics elé a labdát (a videón 1:17-nél). Az Inter simén nyert, továbbra is az élen áll a Serie A-ban.

Olvasóink megszavazzák majd, melyik volt a hétvége legszebb megmozdulása, de hogy a legváratlanabb a Wolfsburg-Hannover mérkőzésen történt, az biztos. 2-1-es hazai vezetésnél a bíró tizenegyest adott a hazaiaknak, és kiállította a hannoveri kapust, Fromlowitz helyét pedig egy középpályás, Jan Rosenthal foglalta el.

Az alkalmi kapus eltalálta az irányt, szép vetődéssel hárította Dzeko bal alsó sarok felé tartó büntetőjét. A középpályás elmondta, Jiri Stajner megsúgta neki a büntető előtt, Dzeko merre szokta rúgni a tizenegyeseket, de szomorúan jegyezte meg, hogy teljesen hiábavaló volt a bravúr, hiszen így is kikapott a Hannover 2-1-re.

Rovatok