Index Vakbarát Hírportál

Rooney elmeháborodottként aprított

2008. december 11., csütörtök 13:07 | nyolc éve frissítve

A Manchester United csatára úgy szerzett gólt az Aalborg elleni BL-meccsen, hogy előtte már kétszer is ki kellett volna állítani: előbb szándékosan megtaposta, majd lerúgta ellenfelét.

Az angol Manchester United továbbjutóként léphetett pályára a dán Aalborg ellen a BL-csoportkör utolsó fordulójában, a kérdés csak az volt, hogy első vagy második helyen lép a 16 közé a címvédő.

A csoport másik találkozóján a Celtic 2-0-ra nyert a Villareal ellen, így az angol együttes 2-2-s döntetlenjével csoportelsőként jutott tovább. A FIFA klub-világbajnokságra készülő hazaiak második gólját az angol válogatott Wayne Rooney szerezte, akinek addigra már rég nem lett volna szabad a pályán lennie.

Az egyébként is vehemens vérmérsékletről ismert játékost valószínűleg a dán védők se kímélték, de amit ő csinált két esetben is, azért mindkettőért azonnal kikellett volna állítani.

Az első félidőben egy labdavesztés után kezdett ámokfutásba, de miután kicselezték őt, látszott, bosszút akar. A dán játékost aztán Nani szerelte, majd amikor a földre esett, a csatár alaposan mellbe is taposta.

A második félidőben egy előre vágott labdára indult el, de amikor már tisztán látszott, hogy nem érheti el, nyújtott lábbal szándékosan beletalpalt a védő vádlijába.

Mindkettőt különösebb figyelmeztetés nélkül megúszta, a francia Duhamel játékvezető még sárga lapot sem adott egyik tettéért sem. A Daily Mail szerint az UEFA ugyanakkor vizsgálatot indított az ügyben, és Rooney valószínűleg egymeccses eltiltásra számíthat.

Rovatok