Index Vakbarát Hírportál

Lisztes visszakerülhet a Bundesligába?

2009. január 7., szerda 12:41

Korábbi brémai csapattársa, a Rostock jelenlegi edzője kíváncsi, milyen állapotban van térdsérülési után a válogatott középpályás Lisztes Krisztián. Az NB I.-utolsó REAC-ban négy gólt szerzett Lisztes, a német másodosztályban megmutathatja.

A 32 éves Lisztes Krisztián a legrosszabbkor sérült meg, alapembere volt a bajnoki címig és kupagyőzelemig jutó 2004-es Werder Bremennek.

Keresztszalag-szakadása – a Bochum ellen sérült meg áprilisban, nem bántották – és a többszöri műtétek után már tudott olyan szinten játszani, mint korábban. 2005 nyarán a Mönchengladbach még leigazolta, de csak pár meccset kapott, újra megsérült.

Hosszas rehabilitáció után 2008 nyarán a REAC szerződtette, az utolsó helyen álló csapatban négy gólig jutott, de nem tudott igazi vezéregyéniséggé válni.

A német sportmagazin, a Kicker arról írt szerdán, hogy a másodosztályú Hansa Rostock teszteli, amelynek az edzője Lisztes középpályás korábbi brémai csapattársa, Dieter Eilts.

A keletnémet Rostock rosszul áll a másodosztályban, tizenötödik, és mindössze három pont választja el a kieső helytől.

Ezért is ragad meg minden lehetőséget a klubvezetés az erősítés érdekében, az augsburgi lapok arról számoltak be, hogy a csapatban cserepadra szoruló, legszebb napjaiban a Stuttgartban játszó Szabics Imre is az egyesületnél köthet ki.

Lisztes, aki 206 Bundesliga-meccsén húsz gólig jutott, egyelőre próbajátékon van. A Kicker arról sem feledkezett meg, hogy a magyar válogatottban nyolc gólt szerzett a játékos.

Rovatok