Index Vakbarát Hírportál

Gourcuff olyan gólt lőtt, mint Zidane

2009. január 14., szerda 09:03

A Bordeaux játékosa két könnyed csellel két védőt küldött el, majd hatalmas gólt lőtt a PSG-nek. A Bordeaux 4-0-ra nyert.

A francia labdarúgó-bajnokság hét végi fordulójában a Bordeaux megsemmisítő vereséget mért a PSG együttesére. A bajnokságban jelenleg második csapat 4-0-ra nyert a hatodik helyen álló fővárosiak ellen.

A franciák nem is az eredmény, hanem a Bordeaux harmadik gólja miatt emlegetik még most is a találkozót. A korábban a Rennes-ben és a Milanban is megfordult Gourcuff ugyanis olyan gólt lőtt, amilyet a franciák nemzeti hőse, Zinadine Zidane tudott.

A középpályás a 70. percben, 3-0-s vezetésnél a tizenhatos előterében – a kapunak háttal állva – előbb bal talpával húzott egyet a labdán, jobbal éppen csak hozzá ért, ezzel alaposan megzavarta a védőt, megtolta, ballal igazított rajta egyet, és kilőtte a bal sarkot.

A meccset közvetítő csatorna riporterei természetesen azonnal az 1998-ban világbajnokságot, 2000-ben Eb-t nyert klasszishoz, Zidane-hoz hasonlították. Gourcuffot évek óta a francia futball egyik legnagyobb ígéretének tartják, de eddig sehol sem tudott maradandót alkotni.

Rovatok