Index Vakbarát Hírportál

Torghelle ollózta a legszebb gólt 2008-ban

2009. január 15., csütörtök 14:24

David Beckham félpályás találatát brazil futsalos verte, mexikói az év védése, dél-koreai a kapusgólja. A felfedezett a hoffenheimi bosnyák futballzseni, a leghasznosabb légiós egy magyar, a másik véglet Andrij Sevcsenko. Eredményhirdetések.

Több kategóriában kerestük 2008 legjobbjait a régi év végén meg az új elején, futballban egyebek közt szavazhattak olvasóink a legnagyobb kapusgólra, a legszebb ollózásra és félpályás találatra, a leghihetetlenebb védésre, az év felfedezettjére is.

Utóbbi kategóriában egyértelműen a Bundesliga meglepetéscsapatának gólkirályát, a 3000 lakosú Hoffenheim büszkeségét, a bosnyák légiós Vedad Ibisevicset tették az első helyre. Olyan fiatal klasszisokat előzött meg, mint a barcelonai tinédzser Bojan Krkic vagy a 20 meccsen 30 gólt szerző osztrák Marc Janko.

Hasonló meglepetésember a mexikói Guillermo Ochoa, övé az év védése, és nem az Európa-bajnok Real-klasszis Iker Casillasé. A Club Amerika kapusa szabadrúgást tolt fölé a levegőben úszva.

A futsalos Falcao befutásában csak titkon bíztunk, de önök is úgy gondolják, bár nem nagypályás futballista, mégis övé volt a legjobb tavalyi félpályás találat. Végül is nem csoda, mert ollózta. David Beckham 70 méteres csavarása is elmaradt mögötte.

Az óllózások között is jól szerepelt a brazil gólja, de csak második lett, mert Torghelle Sándorénál nem láttak jobbat tavaly. Pedig versenyben volt még Ronaldinho, Deco és Peter Crouch is.

Olyan messziről viszont, mint a dél-koreai Jung Sung-Ryong, senki nem talált a hálóba 2008-ban, az olimpiai válogatott kapusa 90 méterről lőtt. Volt két másik hasonlóan nagyszerű kapusgól, de az ázsiai a szavazatok alapján mindkettőt simán megelőzte.

A légiósok között legjobbat és legrosszabbat is kerestünk, a dicső kategóriában magyar győzött, a dortmundos Hajnal Tamás. A leggyengébb szinte kétséges sem lehetett: a Milanba a nyáron visszatért, egész ősszel mindössze két gólt szerző exaranylabdás, Andrij Sevcsenko.

Rovatok