Index Vakbarát Hírportál

Ha Kaká 100 milliót ér, Ribéry 150-et

2009. január 21., szerda 13:29

Kaká marad a Milanban, így az olaszoknak nem kell Ribéryt ostromolniuk. A Bayern München vezetői már a nyáron leszögezték, nem adják a francia támadót, ennek ellenére a Milan a Kaká-ügy kirobbanásakor állítólag ajánlatot tett érte, amire a bajorok vezetősége úgy reagált: ha Kaká 100 millió eurót ér, akkor Ribéry 150-et.

Nem lett semmi a téli átigazolási szezon legnagyobb durranásának várt üzletből, Kaká visszautasította a Manchester City ajánlatát, és „szívére hallgatva” a Milan játékosa maradt. Az ügy minden részlete nem ismert, az utóbbi napokban még azt is megkérdőjelezték, valóban kifizetné-e az angol csapat az ígért 120 millió eurót.

Frank Ribéry

Kaká tehát marad Milánóban, és ezzel egy másik izgalmas kérdés is értelmét vesztette. A Milan ugyanis az ügy kirobbanása után közölte, az angoloktól kapott pénzből megvásárolja a Bayern München francia középpályását, Frank Ribéryt. Több helyen megjelent a hír, miszerint 35 millió eurót és a jelenleg a bajoroknál kölcsönben szereplő Massimo Oddo játékjogát kínálták Ribéryért.

A Bayern vezetősége még nyáron elébe ment a francia támadót illető találgatásoknak, augusztusban kijelentették, nincs az a pénz, amiért egyáltalán elgondolkodnának Ribéry eladásán. A játékos sérüléssel bajlódott ősszel, de azokon a meccseken, amikor játszott, bizonyította, hogy valóban nagy szüksége van rá a Bundesliga második helyén álló bajoroknak.

Uli Hoeness egy interjúban a Kaká-ügy kirobbanásakor újra megerősítette a Bayern München álláspontját Ribéryvel kapcsolatban (egyúttal enyhén odaszúrt a brazil irányítónak is), amikor kijelentette, ha Kaká 100 millió eurót ér, akkor Ribéryt legalább 150-re tartja.

Kaká marad a Milanban

A müncheniek az átigazolási szezonban már elveszítettek egy válogatott játékost, a kevés lehetőséghez jutott Lukas Podolskit hazaengedték, a támadó a Kölnben folytatja. Rajta kívül a középhátvéd, Lucio jövője is bizonytalan a csapatnál, de Mark van Bommelt és Bastian Schweinsteigert is több klub szeretné a soraiban látni. A Bayern azonban ragaszkodik kulcsjátékosaihoz.

Rovatok