Index Vakbarát Hírportál

Elkészült a Hoffenheim szuperstadionja

2009. január 21., szerda 15:07 | aznap frissítve

Dietmar Hopp komolyan gondolja. A Hoffenheim abszolút újoncként, fantasztikus őszt produkálva az élről várja a tavaszi folytatást. A héten pedig elkészült a csodálatos Rhein-Neckar Arena, a csapat új otthona.

A folytatásban már nem a mannheimi albérletben, hanem a Sinsheimben megépült, 30 ezres arénában fogadhatja ellenfeleit a falusi kiscsapat. Ralf Rangnick Hoffenheimje egy regionális gárdákból összeállított válogatottal méri össze az erejét az ünnepi alkalomból szombaton.

„Első meccsünket annak a futballőrült régiónak ajánljuk, amely az utóbbi hónapokban hihetetlen lelkesedéssel támogatott bennünket" – jelentette be Jochen A. Rotthaus ügyvezető.

2006 áprilisában álltak neki az építkezésnek, és alig 24 hónap leforgása alatt elkészült az ultramodern futballstadion.

A beruházás is bizonyítja, Hoffenheimben még nagyobb álmokat szövögetnek. Az alacsonyabb osztályokban a mecénásról elnevezett Dietmar Hopp Stadionban játszották a meccseiket, de ott alig ötezer nézőnek juthatott hely. Az élvonalba jutáskor albérletbe költöztek, és a mannheimi Carl Benz Stadionban küzdöttek.

Az új stadionban a 30 ezer ülőhely mellett VIP-páholyokat alakítottak, ki, 35-40, a szponzorok és az üzleti partnerek részére biztosított boksszal, 1600 vendéget tudnak fogadni. A kiemelt partnerek számára 800 férőhelyes parkoló áll rendelkezésre. A szurkolókat 1500 férőhelyes parkoló várja.

A létesítmény nemcsak a német, a nemzetközi elvárásoknak is megfelel. Egyértelmű a Hoffenheim célja is: az eddig csodálatos évad után Európa meghódítására készülnek.

A gárda közben a spanyolországi La Mangán megkezdte a felkészülést a tavaszra, ami kellemetlen hírrel kezdődött. Az együttes elveszítette őszi legjobbját, Vedad Ibisevicset, aki súlyos térdsérülést szenvedett.

Rovatok