Index Vakbarát Hírportál

Ribéry a Bundesliga legdrágább játékosa

2009. január 25., vasárnap 10:18

A német bajnokság tíz legdrágább labdarúgója között hét Bayern-játékos van, magyar nem került az első ötvenbe.

A német Bild összeállította, jelenleg kik a Bundesliga legdrágább labdarúgói. Az apropót az adta, hogy az elmúlt héten a brazil Kaká szerződése-maradása jelentett leginkább beszédtémát az európai futballban.

A Bayern München vezetői a Manchester City által kínált 100 millió euró hallatán úgy fogalmaztak, ha a Milan játékosa annyit ér, akkor az ő francia középpályásuk, Ribéry 150-et.

Ha annyit nem is ér, a Bild szerint 35 millió euró a francia játékos ára, aki ezzel a német bajnokság legértékesebb labdarúgójának számít. Mögötte csapattársa, a német válogatottban alapembernek számító Lahm áll 25 millió euróval, a harmadik szintén Bayern-futballista, a világbajnok olasz Luca Toni, aki mindössze egymillió euróval olcsóbb Lahmnál.

A negyedik helyen holtverseny van, meglepetésre nem két bayernes labdarúgó között. A Werder Bremenben szereplő brazil Diego és a Stuttgartban játszó – de a Bayern által már megkörnyékezett – Mario Gomez egyaránt 23 millió eurót ér.

Utánuk ismét négy bayernes következik. A csatár Klose 20, a brazil védő Lucio 18, a középpályás Schweinsteiger és az argentin védő Demichelis 16 milliót ér. A lista tizedik helyén a német válogatottban és a Brémában alapembernek számító Mertesacker található 15 millióval.

000 DV448102

Érdekesség, hogy a 11. helyen ötös holtverseny van, itt szerepel többek között a nyártól a Bayerntől a Kölnbe szerződő Podolski, és a HSV-től a Bayernbe tartó Olics is 12 milliós árral.

Több klasszis messze van a legdrágábbaktól, így a sokszor önértékelési problémákkal küzdő Kurányi csak a 28., több játékostársával együtt 9 millióra tartják, míg a német válogatottban alapembernek számító Hitzlspelger a harminchatodik 8,5 millióval.

A bajnokságban élen álló Hoffenheimből csak egy játékos fért fel az 50-es listára, a góllövőlistát 18 góllal vezető – de a múlt héten súlyos sérülést szenvedő – Ibisevics a negyvenkilencedik 7,5 millióval.

Az első ötvenben nincs magyar labdarúgó.

A Bundesliga öt legnagyobb üzlete

1. Owen Hargreaves 25 millió euró
Bayern-Manchester United (2007)
2. Emerson 20 millió

Leverkusen-AS Roma (2000)
3. Evanilson 17 millió

Dortmund-Parma (2001)
4. Dimitar Berbatov 15,7 millió

Leverkusen-Tottenham (2008)
5. Aleksandr Hleb 15 millió
Stuttgart-Arsena (2005)

Rovatok