Index Vakbarát Hírportál

Láncdohányost igazolt a Real Madrid

2009. február 4., szerda 16:43 | tizenöt éve frissítve

Az angol West Hamtől vásárolt Julien Faubert napi 25 szálat szív, súlyos sérülése miatt alig játszott az ősszel, a Madrid mégis kölcsönvette fél évre.

A januári igazolási szezon talán legmeghökkentőbb vétele volt, hogy Julien Faubert-t szerződtette a Real Madrid. A francia futballistát Spanyolországban és máshol sem sokan ismerhették, 25 éves, eddig a Cannes-ban, a Bordeaux-ban és a West Hamben szerepelt, innét került Madridba a hét végén.

Nagy kérdés, hogy mit látott benne Juande Ramos vezetőedző, mert biztosan nem az őszi teljesítménye győzte meg: 20 meccsen játszott, fénypontja az Arsenal elleni öngólja volt.

”Már beletörődtem, hogy a West Hamnél kell tovább szenvednem, miután megtudtam, hogy a Newcastle és a Lyon kútba esett. Ekkor hívott valaki a Real Madridtól, azt hittem, szórakozik, nem voltam hozzá túl kedves” – nyilatkozta Faubert.

Valójában ő sem hitte el, hogy a világ egyik legnagyobb klubja akarja, csak miután ügynöke is megerősítette, hogy nem kamu a dolog. 6,1 millió fontért szerezte meg a West Ham 2007 nyarán, súlyos sérülés miatt 8 meccset játszott a szezonban. Tavaly ősszel többnyire kezdett, de sokat nem mutatott.

Maga mondta, ”mentális válságba” került, nem tagadta, napi 25 szál cigarettát szív. Az angol bulvársajtó ezt továbbra sem emésztette meg, a Real 1,5 millió fontot fizetett, hogy fél évre kölcsönvehesse. Ha megfelel, a jobb oldali védő vagy középpályás nyáron hároméves fix szerződést kaphat.

Rovatok