Index Vakbarát Hírportál

Koeman: Nagy kihívás az izraeli mérkőzés

2009. február 11., szerda 11:18 | aznap frissítve

A magyar válogatott Erwin Koeman szövetségi kapitány szerint motiváltan lép pályára szerda délután Izraelben. A kapitány azt mondja, ellenfelünk játékstílusa hasonlít az albán válogatottéra.

Az Izrael ellen készülő válogatott szövetségi kapitánya nem aggódik a hosszabb kihagyás miatt – a keret az északírek elleni győztes meccsen találkozott utoljára –, Erwin Koeman egyébként is jelezte, tisztában van játékosai formájával, az elmúlt hetekben többüket is látta klubjában.

A kapitány Izraelbe is erős kerettel utazhatott, aminek azért is örül, mert – ahogy azt korábban elmondta – fontos számára, hogy a játékosok rangnak tekintsék a válogatott szereplést, legyen szó bár barátságos meccsekről. Koeman szerint a magyar válogatottnak minden meccs fontos, ez a mostani különösen az.

„Nagy kihívás az izraeli meccs, nem véletlen állnak a hazaiak a FIFA-világranglista 19. helyén – nyilatkozta Koeman a keretszűkítés után. – Stílusuk inkább a dél-európai országokéhoz hasonlít, de jó felkészülési mérkőzés lesz számunkra, mert kiváló gárdával találkozhatunk idegenben, így lemérhetjük, hol tartunk.”

A kapitány elsősorban az izraeliek legutóbbi barátságos meccsének a felvételei alapján készült fel, november 20-án Elefántcsontpart ellen értek el döntetlent úgy, hogy már 2-0-ra vezettek, az afrikai sztárcsapat csak a lefújás előtt tudott egyenlíteni.

Koeman szerint a válogatott célkitűzései nem változtak, a holland szakember azt mondta, a mieink képesek versenyben maradni a vb-selejtezők utolsó fordulójáig. „A tavalyi következetes és nagyon fegyelmezett munka már hozott biztató eredményeket, amelyeknek köszönhető a korábbit felülmúló várakozás velünk szemben, de emiatt senkinek nem változhat a mentalitása, a hozzáállása" – mondta a kapitány az mlsz.hu-nak.

A hozzáállással nem is lesz gond, a Zenithez szerződött Huszti Szabolcs esetében például biztosan nem, a korábban a helyét érdekes stílusban tett megnyilvánulásokkal keresgélő játékos láza ellenére jelezte, szeretne pályára lépni Izraelben.

„Az Izrael elleni mérkőzés azért fontos, mert a legközelebbi tétmeccset az albánokkal játsszuk, s nekik hasonló a stílusuk" – mondta Koeman a mérkőzés előtti értekezleten. A szövetségi kapitány emlékeztetett arra is, hogy bizonyos esetekben a mutatott játék kevésbé fontos, Izrael ellen is inkább arra kíváncsi, hogy az Albánia elleni taktika hogy működik egy erős ellenfél otthonában.

Koeman korábban megjegyezte, a magyarok legnagyobb gondja, hogy a játékosok nem jutnak rendszeresen szerephez klubjaikban. Ez a mostani keretre már nem igaz, meghatározó játékosaink erősségeik csapataiknak, de a kapitány szerint még mindig van hova előrelépni.

„Valamennyi játékosom helyzetével tisztában vagyok, tudom, hogy akad, akinek könnyebb, de van, akinek nehezebb a dolga a klubjában, a válogatottban azonban mindenkinek egyformán mindent a csapat érdeke alá kell rendelni, mert csak így lehetünk továbbra is sikeresek" – mondta a kapitány, aki szokása szerint ezúttal sem árulta el, hogyan áll fel a magyar válogatott szerda délután 18 órakor.

Rovatok