Index Vakbarát Hírportál

Nagy Z. kapta a hét legdurvább góljait

2009. február 12., csütörtök 10:47 | aznap frissítve

A ciprusi Famagusztában védő kapus, Nagy Zoltán két bombagól mellett egy hatalmas potyát is beszedett az Apollon elleni kupameccsen.

Az elmúlt hét talán két legnagyobb gólját szerezte az Apollon Limasszol együttese, a találatok magyar vonatkozása, hogy az Anorthoszisz Famaguszta kapusa, Nagy Zoltán kapta őket.

A két csapat kupavisszavágón találkozott, az első meccset otthonában a Famaguszta nyerte 2-1-re, és a 39. percig jól tartotta előnyét. Ekkor Sangoy egy 25 méteres mesés szabadrúgással kilőtte a jobb felső sarkot.

Az 50. percben ismét ő volt eredményes, 20 méteres szabadrúgásból. A gólban alaposan benne volt Nagy is, hiszen a lábak közt elsuhanó labda a lábai között jutott a kapuba. A folytatásban aztán kétszer is bravúrral mentett a kilépő hazai támadók elől, majd csapata a 69. percben gólt szerzett.

Nagy a 87. percben a kapujából messze kifutva próbált menteni, de átjátszották, egyik védője a gólvonalról fejelte ki a labdát. A hosszabbításban mindkét fél előtt több lehetőség adódott, végül a hazaiak a második játékrész második percében a brazil David Da Costa pazar ollózása után szerezték meg a továbbjutást jelentő gólt.

A brazil játékos egy jobbról bejövő labdát ollózott gyönyörű mozdulattal a kapuba, Nagynak esélye sem volt hárítani. Ezzel a góllal és 4-3-as gólkülönbséggel az Apollon jutott tovább, a BL-ben idén első ciprusi csapatként szerepelt Famaguszta nem került a nyolc közé.

Melyik volt Nagy Zoltán legnagyobb potyagólja?

  • 98
    A BL-ben a Panathinaikosz ellen
  • 52
    Az Omonia elleni bajnokin
  • 29
    A hétvégi Apollon elleni kupameccsen

A bajnokságban egyébként Nagyék a harmadik helyen állnak, tizenkét ponttal megelőzve a negyedik helyezett Apollont.

Nagynak nem ez az első potyagólja az idei szezonban. Január végén a bajnokság 19. fordulójában az Anorthoszisz hazai pályán úgy kapott ki 2-1-re az Omonia Nicosiától, hogy a sorsdöntő gólt a 92. percben, 35 méteres szabadrúgásból szerezték a vendégek, amit a magyar kapus alaposan benézett.

A magyar kapus az idei Bajnokok Ligája-szezon meglepetéscsapatának utolsó BL-csoportmeccsén is jelentős szerepet vállalt az ellenfél Panathinaikosz győzelmében.

A szünetben állt be, és több nagy bravúr mellett a 69. percben alaposan elnézte a görög Karagunisz lövését, nem tudta megfogni, a labda így a hálóba pörgött. A Famaguszta - bár sokáig még a továbbjutásra is esélyes volt - végül a negyedik, utolsó helyen zárt csoportjában.

Rovatok