Index Vakbarát Hírportál

Idétlenül őrült öngólt lőtt a hátvéd

2009. február 12., csütörtök 07:49 | aznap frissítve

A Saint-Etienne védője sokáig üldözte a csatárt, amikor az kihagyta a helyzetet, a kapust kicselezve lőtt saját kapujába. A második percben.

A francia labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában a Saint-Etienne 3-2-re verte a Caent. A hazaiak a 17., a vendégek a 15. helyen állnak a bajnokságban, találkozójuk ritkán látható, vicces öngól miatt marad emlékezetes.

A hazaiak szenegáli születésű, francia utánpótlás-válogatott védője, Mouhamadou Dabo már a második percben hátrányba hozta csapatát. A 22 éves hátvéd a felezővonalnál egy lefejelt labdáért birkózott az ellenfél támadójával, de megbotlott, így a csatár ellépett mellőle.

Dabo a fél pályán át üldözte, a tizenhatoson belül utolérte. A támadó ettől még gólt szerezhetett volna, de nem tudta rendesen elrúgni a labdát – saját lábával elpöckölte maga elől –, amely így elakadt a kifutó kapus lábában.

Ekkor érkezett nagy lendülettel Dabo, aki a kapust akarta átugrani, de egy furcsa mozdulattal elkanalazta a labdát, amely így az üres kapuba gurult.

A gól annyira megfogta a hazaiakat, hogy egy órán keresztül képtelenek voltak egyenlíteni. Igaz, a második félidő közepén aztán nyolc perc alatt háromszor is betaláltak, így Dabo különös hibája nem bizonyult végzetesnek.

Rovatok