Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák-gólpassz a szuperrangadón

2009. február 14., szombat 21:58 | aznap frissítve

Nem sikerült közelebb kerülnie a PSV-nek a holland bajnokságban toronymagasan vezető AZ Alkmaarhoz. Louis van Gaal csapata két góllal vezetett, innen álltak fel a hazaiak, de csak döntetlenig jutottak. Dzsudzsák gólpasszt adott.

Gyorsan vezetést szerzett a forduló előtt 11 ponttal vezető AZ Alkmaar a PSV otthonában. A 12. percben Swerts, 17 perc múlva Martens volt eredményes. Az első félidőben a bajnoki cím védője képtelen volt komoly helyzetet kialakítani, a helyére törő gárda védekezését kiválóan szervezte meg Louis van Gaal.

A második félidőben összeszedte magát a PSV, és az egykori alkmaari játékos, Danny Koevermans két góljával egyenlített. Dzsudzsák Balázs végi a pályán volt. Az első gólnál a magyar középpályás adta a passzt.

Az AZ-nak nem sikerült a csúcsbeállítás, 11 győztes meccs után először nem sikerült nyernie, de így is fantasztikus rekordot tudhat magáénak, 24 tétmeccs óta senki sem képes legyőzni. Legutóbb 2008. szeptember 13-án szenvedtek vereséget.

A PSV gyakorlatilag lemondhat a címvédésről, döntetlenjével jelenleg a harmadik helyen áll. Az eindhoveniek saját bevallásuk szerint már a bajnoki ezüsttel is elégedettek lennének. A PSV sorrendben tizedik meccsén sem kapott ki. Nagyon mélyről kapaszkodtak fel, a második hely már reális célnak tűnik.

Rovatok