Index Vakbarát Hírportál

Priskin most már csak átemelős gólt lő?

2009. február 26., csütörtök 17:02 | aznap frissítve

A Watford légiósa idén öt meccsén öt gólnál tart, mindegyik kifejezetten szép volt. Pillanatnyilag ő a legjobb magyar csatár, a válogatottnál Erwin Koeman inkább Torghelle Sándorban bízik.

Nem kérdés, melyik magyar csatár kezdte a legjobb formában 2009-et: Priskin Tamás nem csak eredményesen játszik, de góljai egytől-egyik szépségdíjasak, vagy ahogy a legutóbbi meccsén, a Blackpool elleni csodaszép emelésénél az angol kommentátor megjegyezte: egy csúcsformában lévő csatár megoldásait hozza fordulóról fordulóra.

Priskin valóban nem szöglet utáni kavarodásokból, vagy megpattanó lövésekből tart már öt gólnál idén, mindegyik gólja látványosra sikeredett. Ezek közül kettő is úgy született, hogy átemelte a kapust, ilyet pedig valóban csak azok a támadók mernek megkockáztatni, akik bíznak magukban, különösen a Chelsea ellen, 0-0-nál.

A kapusok fölött átlöbbölt labda mellett egy másik, nem kevésbé látványos megoldás is visszatérő eleme a magyar csatár góljainak. A jobbal bemutatott lövőcsel után két alkalommal is halomra dőltek a védők, Priskin pedig egyszer átemelt, egyszer pedig ballal lőtte ki pontosan a jobb alsó sarkot a Burnley ellen.

Priskin már 10 gólnál tart az idényben, a Watford viszont nem szerepel jól. A Blackpool elleni idegenbeli meccsel volt az idényben először két egymás utáni győzelmük, és mindössze három pontra vannak a The Championship kiesőhelyétől, a feljutásra szinte semmi reményük nincs.

Rovatok