Index Vakbarát Hírportál

Ipodos segítséggel nyert kupát az MU

2009. március 2., hétfő 22:31 | aznap frissítve

A manchesteri kapusedző Ipodon mutatta meg tanítványának, hova szokták rúgni az ellenfelek a tizenegyeseket. A módszer bejött, Foster védett.

Ipoddal készült föl a Manchester United-kapus Ben Foster a vasárnapi Ligakupa-döntő tizenegyesrúgásaira a Tottenham Hotspur ellen, ennek köszönheti, hogy egy büntetőt védett, csapata pedig győzött.

“Közvetlenül a rúgások előtt a kapusedzőnk, Eric Steele egy kis Ipodot tett elém, amin a Spurs-játékosok büntetői voltak. Megmondta, Jaime O’Hara valószínűleg a bal oldalamra lőné. Pontosan ez történt, ki is fogtam” – nyilatkozta a SkySports csatornának a kapus.

0-0-s 120 perc után a United 4-1-re nyerte a tizenegyespárbajt, és megszerezte a serleget. Foster szerint az új módszer egyértelműen trénere találmánya: “Az ipodos felkészülés Eric ötlete, hihetetlen segítség, bármikor bevethető, a gyepen is.”

A 2006-os világbajnokságon Németország úgy ejtette ki Argentínát a legjobb nyolc között, hogy Jens Lehmann a sportszárába rejtett cetliről olvasta le, ki hova szokta rúgni a büntetőt.

Steele tökélyre fejlesztette a módszert, ami jelenleg nem szabályellenes. A The Times viszont már most feltételezi, a FIFA és az UEFA igyekszik majd megtiltani az effajta segítséget.

Rovatok