Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea Riberyt és Zsirkovot akarja

2009. március 4., szerda 13:45 | aznap frissítve

A londoni klub már most hosszabbítana edzőjével, Guus Hiddinkkel, a tulajdonos Roman Abramovicsot az sem zavarja, hogy a szakember az orosz válogatottat akarja a vb-re vinni. Nyári átigazolásai a francia Ribery és az orosz Zsirkov lennének.

A Chelsea február elején szerződtette vezetőedzőnek a holland Guus Hiddinket a menesztett brazil Luis Felipe Scolari helyére. A holland szakember vezetésével még nem veszített pontot a londoni klub.

Nem meglepő, hogy a klub tulajdonosa, Roman Abramovics szeretné, ha Hiddink nem csak nyárig, hanem hosszabb távon is maradna a csapat élén.

Ez viszont nem lesz egyszerű, mert a holland az orosz válogatott kapitánya is, és már korábban kijelentette, segít ugyan a klubnak, de a válogatottat tekinti fő állásának.

Abramovics – aki nem mellékesen anyagilag is jelentősen támogatja az orosz válogatottat - legújabb ötlete szerint Hiddink maradna Londonban, az oroszok irányítását átvehetné Dick Advocaat.

A szintén holland szakember jelenleg a Zenitet, Huszti Szabolcs csapatát edzi és Oroszországban igen elismert, miután tavaly a bajnokság mellett csapatával megnyerte az UEFA Kupát és a Manchester Unitedet legyőzve az Európai Szuperkupát is.

Ugyanakkor Hiddink oroszországi maradását erősíti, hogy a szurkolók már tüntettek érte, és komoly kihívásnak tekinti, hogy a tavalyi Eb-bronz után a világbajnokságon is sikeres legyen.

A Chelsea ugyanakkor a játékosok között is frissíteni akar, a Daily Mail információi szerint a nyáron elsősorban a francia Franck Ribery és az orosz Jurij Zsirkov megszerzése lesz a fő cél.

A franciáért korábban bejelentkezett már a Barcelona is, így meglepő lenne, ha a következő szezonban is a Bayern Münchennél maradna. Érkezésükkel többen feleslegessé válnának, Salomon Kalou is, akiért már most érdeklődik az Arsenal.

A Chelsea egyik vezetője kedden azt nyilatkozta, hamarosan négy-öt sztárjuktól is megválhatnak.

Rovatok