Index Vakbarát Hírportál

Voronyin hagyja tovább álmodni a Herthát

2009. március 14., szombat 17:34 | aznap frissítve

A Bundesliga 24. fordulójában nem rendeződött át a tabella, vezet a Leverkusent verő Hertha, dobogós a Bochumon átgázoló Bayern München. A forduló legjobb meccsén a Hajnal Tamással felálló Dortmund kétszer is vezetett két góllal, de a Hannover mindkétszer egyenlíteni tudott.

A Wolfsburg a Schalke legyőzésével feljött a második helyre, így az egy ponttal vezető Herthának muszáj volt legyőznie a Leverkusent a forduló rangadóján, hogy visszaállítsa négypontos előnyét. A meccset meg is nyerték a berliniek, az utóbbi hetekben óriási formában játszó Andrej Voronyin góljával, ezzel újra magabiztosan vezet a Dárdai Pált 88. percig játszató Hertha.

A magyar középpályás ezúttal is folyton ütközött, és jól passzolt a középpályán, fontos eleme volt csapatának.

Ezzel együtt az is kiderült, hogy a válogatott selejtezők miatti, március végi szünetre mindenképpen az első helyről megy a berlini együttes, amelyik utoljára 1931-ben volt bajnok.

Idegenben nyert, és a Bochum könnyed legyőzésével dobogós a Bayern München. A háromgólos bajor győzelmet a védők hozták, pedig Lukas Podolski még büntetőt is lőhetett: Zé Roberto, Lahm és Demichelis szerezték a gólokat az egy félidőt emberhátrányban játszó Bochum ellen.

A müncheniek dobogós helyéhez az is kellett, hogy az őszi bajnok Hoffenheim újabb pontokat veszítsen, ezúttal a Frankfurt otthonában.Az újonccsapatban egyre inkább érződik Ibisevics hiánya.

A Bielefeld az utolsó helyen álló Karlsruhe otthonában, a Mönchengladbach meglepetésre Kölnben tudott nyerni, ennek ellenére kiesők.

A legfordulatosabb mérkőzést Hannoverben játszották, ahol a Hajnalt Tamást végig a soraiban tudó Dortmund kétszer is kétgólos előnyt adott le. A vendégek a 27. percre 2-0-ra vezettek, innen egyenlített a Hannover, de a dortmundiak három perc alatt újra megléptek két góllal.

Az óriási küzdelmet hozó meccs hajrájában előbb a 80. percben Hanke lőtt gólt, majd két perccel a lefújás előtt Forssel büntetőből egyenlített, a végeredmény 4-4 lett, a vendégeknél Hajnal jó játékkal, Kringe mesterhármassal tűnt ki a Dortmundból.

Rovatok