Index Vakbarát Hírportál

Abba kell hagynia a felrobbantott kapusnak

2009. március 19., csütörtök 10:21

"Pár kamaszgyerek a felelős azért, hogy véget ért a karrierem” – jelentette ki a 37 éves georg Koch. A Rapid Wien német kapusa bízott a visszatérésben, miután hozzávágtak egy petárdát, de nem folytathatja.

Nem futballozhat többet Georg Koch, az osztrák bajnoki címvédő Rapid Wien kapusa, aki tavaly augusztus végén a városi rivális, Austria elleni mérkőzésen sérült meg, amikor az ellenfél szurkolói megdobták egy petárdával.

A 37 éves német kapussal a héten közölték orvosai: véglegesen be kell fejeznie profi pályafutását, mivel tartós egyensúlyproblémákkal küzd. Miután megdobták, hallása is sérült, és keringési zavarokat mutattak ki nála.

„Az utolsó pillanatig reménykedtem a visszatérésben, most azonban be kell látnom, hogy nincs értelme folytatni - nyilatkozta a lelkileg megtört Koch a nemzetközi szövetség honlapjának. A kapus hétköznapjaira nem lesz kihatással az eset.

„Bizonyára néhány kamasz gyerek a felelős azért, hogy így ért véget a karrierem. Semmi bajom nincs a sértő bekiabálásokkal, de ilyen esetnek egy stadionban nem szabadna előfordulnia, és komoly következményei kell, hogy legyenek."

Koch korábban élvonalbeli és másodosztályú német csapatokban – Düsseldorf, Bielefeld, Kaiserslautern - szerepelt, de megfordult a holland PSV Eindhovennél, valamint a horvát Dinamo Zágrábnál is. Előbbivel a Bajnokok Ligájában is szerepelt, utóbbival bajnok és kupagyőztes lett.

A kapus a labdarúgás közelében szeretne tevékenykedni, tervei között szerepel, hogy első profi klubja, a német Fortuna Düsseldorf sportigazgatója legyen.

Rovatok