Index Vakbarát Hírportál

László Cs. szétbeszéli a skót újságírók fejét

2009. március 23., hétfő 21:55

A Rangerssel döntetlenező Hearts harmadik a skót bajnokságban, de ugyanúgy leállíthatatlan edzője, László Csaba is. A Ferencváros egykori edzőjének meccs utáni sajtótájékoztatójáról az Independent számolt be vidám cikkben, többek között azt írják az erdélyi szakemberről, kibogozhatatlan, hogy miről beszél, de az biztos, hogy sokat.

„Szó volt valami csirke fojtogatásáról. A mondanivaló nem volt egyértelmű, de László egyáltalán nem az az ember, akit meg kell kérni, hogy ismételje el, amit mondott. Megteszi ő azt maga” – írja a brit Independent a skót Hearts futballcsapatának, László Csabának a legutóbbi sajtótájékoztatójáról. Az edinbrough-i csapat 2-2-re végzett a Rangers otthonában, úgy, hogy a hazaiak már 2-0-a vezettek. A Hearts ezzel biztosan tartja harmadik helyét a táblázaton.

A lap megjegyzi, a Ferencváros egykori edzője egy eseménytelen napon is folyamatosan beszél, egy ilyen napon meg egyszerűen megállíthatatlan. Szombaton csak két kérdést tehettek fel neki az újságírók, ezek megválaszolásával negyedórát töltött el László Csaba.

Az Independent felidézi, hogy László feltehetően a Trabanthoz hasonlította csapatát, a Rangerst pedig BMW-hez, a hasonlatra viszont szerinte is rácáfolt a meccs. A monológ egy részét szó szerint idézi a lap, amiből egyértelmű lesz, nem túloznak az egykori ugandai kapitánnyal kapcsolatban.

„Ha azt látom, hogy a csapat ilyen szarul játszik, ahogyan az első félidőben focizott, legszívesebben kiszaladnék a stadionból azt mondanám: ’Ma van anyák napja, felejtsétek el a focit!’ De férfiak vagyunk és az Ibroxban játszhatunk és harmadikak vagyunk a bajnokságban. A félidőben meg akartam ölni néhány embert az öltözőben, de ha megtettem volna, börtönbe kellett volna mennem és nem szereztünk volna pontot a meccsen. Az első félidő nagyon gyenge volt, a második viszont nagyon szexi lett.”

Az Independent fanyalogva megjegyzi, abba semmi szexi sincs, hogy ez a Hearts a harmadik helyen áll a skót bajnokságban. A cikkíró szerint annyira siralmas a helyzet, hogy a két nagy még jól elverni sem tudja az ilyen szintű csapatokat.

Rovatok