Index Vakbarát Hírportál

Kidolgozták a tökéletes 11-es módszerét

2009. március 24., kedd 11:43

Órákat tanulmányozták a Sky televízió felvételeit, mire rájöttek a tökéletes megoldás feltételeire: magasan és erősen kell rúgni. Történelmi áttörésnek gondolják.

Elkészítették a tökéletes tizenegyes elvégzésének formuláját Angliában, ami 100 százalékos biztonsággal gólt eredményez – állítják a liverpooli John Moores Egyetem tudósai.

A professzor és tanítványai órákon át tanulmányozták a Sky televízió felvételeit, míg rá nem jöttek a tökéletes megoldás feltételeire. A definíció: a 16-os vonaláról, 20-30 fokos szögben, 5-6 lépéssel kell nekifutni a labdának, 65 mérföldes, 104 kilométer/órás vagy nagyobb sebességgel kell rúgni bármelyik felső sarokba, úgy, hogy a labda a kapufától és a léctől is fél-fél méternél ne nagyobb távolságban menjen be.

A The Sun megjegyzi, a kutatás eredménye óriási balszerencse a Manchester Citynek, ahol a sztárfutballista Robinho büntetőjét vasárnap kivédte a sunderlandes Fülöp Márton. John Terry tavalyi BL-döntős szerencsétlenségéről is megemlékeznek, ami a Manchester United győzelméhez vezetett. A formula birtokában biztosan belőtték volna.

”Sok részből tevődik össze a tökéletes tizenegyes, de végre sikerült feldolgoznunk a kulcsfontosságú részleteket” – nyilatkozta megkönnyebbülve a projektet vezető Tim Cable professzor a bulvárlapnak.

A tudósok biztosan nem futballrajongók, de így is ciki, hogy nem láttak egyetlen Alan Shearer-büntetőt sem. A három éve visszavonult angol gólkirály sokszor úgy próbálta lőni, ahogy a szabály megköveteli. Rengeteg kutatási pénzt megspórolhattak volna egy ötperces interjúval.

Rovatok