Index Vakbarát Hírportál

Észre tért a Bayern, újra kikapott a Hertha

2009. április 11., szombat 18:29 | aznap frissítve

Két szégyenteljes vereség után a Bayern München a Bundesliga 27. fordulójában 4-0-ra kiütötte hazai pályán a Frankfurtot. A Wolfsburg is győzött, így az élen maradt. Hajnal góllal járult hozzá a Dortmund sikeréhez, Dárdaiék viszont zsinórban harmadszor kaptak ki.

Jürgen Klinsmann tudta, hogy a Frankfurt ellen nem csak a csapat becsülete, hanem az ő állása is lesz a tét, hiszen a Bayern története egyik legszégyenteljesebb hetén van túl, a Wolfsburg elleni 5-1-es, és a Barcelona elleni 4-0-s vereségekkel.

Ennek megfelelően kezdték a mérkőzést a bajorok, és alig 3 perccel a kezdőrúgás után Ribéry gyönyörű góljával már vezettek is. A francia klasszis, akit gyakorlatilag már az összes európai topcsapattal szóba hoztak, azt is megmutatta, hogy részéről még nem lefutott a Barcelona elleni BL-negyeddöntő sem: a tenyerére azt a bűvös 5-ös számot írta, amelyet a Barca ellen az eredményjelzőn szeretne látni csapata neve mellett. Ennyi gólt kéne szerezniük ugyanis minimum a továbbjutáshoz.

A 17. percben Ribéry ismét villant, ezúttal egy laza bokamozdulattal Toni elé varázsolta a labdát, és az olasz ügyesen lőtt a kapuba. Nem csak a játékosok, de Klinsmann is láthatóan megkönnyebbült ekkora, és a végül 4-0-s győzelemmel vélhetően a szurkolókat is sikerült némileg kiengesztelni. De a Barcelona elleni BL-visszavágón a csodánál is több kéne, hogy esélye legyen a Bayernnek kedden.

Győzelmével átmenetileg feljött a második helyre a címvédő, de a listavezető Wolfsburghoz nem tudtak közelebb kerülni, mert Félix Magath csapata annak ellenére győzött idegenben 2-1-re, hogy a 'Gladbach a 79. percben egyenlíteni tudott.

Hajnal Tamás góllal vette ki a részét a Dortmund hazai 3-1-es győzelméből. A vendég Köln szerezte meg a vezetést még a 10. percben, innen fordított a Dortmund. A magyar támadó csapata második találatát szerezte a 49. percben.

A Hertha zsinórban harmadik vereségét szenvedte el Dárdaival a soraiban, ezúttal a Hannover vendégeként kaptak ki simán 2-0-ra, és így már 5 pont a hátrányuk a Wolfsburggal szemben. Dárdai 65. percet töltött a pályán.

Rovatok