Index Vakbarát Hírportál

Klinsmannt keresztre feszítették, perel

2009. április 15., szerda 12:43 | aznap frissítve

A Berliner Tageszeitung a keresztre feszített Jézusként vagy a Monty Pyton-Brianként ábrázolta a Bayern München edzőjét, aki ezért 100 ezer euró kártérítést követel.

A német Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, Jürgen Klinsmann becsületsértés miatt indít pert a Berliner Tageszeitung napilap ellen. A lap húsvéti számában egy fotómontázson az egykori szövetségi kapitányt keresztre feszítve ábrázolta.

A lapnál megerősítették, hogy Klinsmann ügyvédje levélben értesítette őket a perről, mert az egykori világbajnok emberi méltóságában érzi sértve magát. A lapnál ugyanakkor úgy vélik, ezzel a képpel csak azt akarták szimbolizálni, miként múlt el Klinsmann dicsősége.

A laphoz eljuttatott levélből kiderül, a megsértett edző 100 ezer eurót szeretne kártérítésül. A Bayernnél a német média történetének legrosszabb karikatúrájának és legnagyobb vallási tapintatlanságának tartják az alkotást.

A képen egyébként a keresztre feszített Jézus látható, de az arca helyén Klinsmann képe van, míg a felirat a Brian élete című filmből való: Always Look on the Bright Side of Life (Mindig nézd az élet jó oldalát).

Klinsmannt nem véletlenül üldözi a sajtó és a szurkolótábor, mert a bajnokságban csak szenved a Bayern - másfél hete a Wolfsburgtól kapott ki 5-1-re -, míg a Bajnokok Ligájában a Barcelona verte el nagyon simán 4-0-ra, majd búcsúztatta 5-1-es összesítéssel.

A német újságok szerint állását jelenleg csak annak köszönheti, hogy a hétvégén 4-0-ra legyőzték a Frankfurtot.

Rovatok