Index Vakbarát Hírportál

Torghelle megsérült, őszig nem játszhat

2009. április 18., szombat 15:42 | aznap frissítve

A magyar válogatott legjobb góllövőjét le kellett cserélni a pénteki, Osnabrück elleni győztes bajnokin, térdét a jövő héten műtik.

Az FC Augsburg német másodosztályú bajnokin Thurk mesterhármasával 3-0-ra verte a VfL Osnabrücköt pénteken, a győztes csapatban Torghelle Sándor gólpasszt adott, de nem játszott végig. Egy rossz mozdulat után a földön maradt, a 83. percben le kellett cserélni.

Azonnal a közeli Hessingpark klinikára szállították, a szombati MRI-vizsgálat megerősítette a pénteki diagnózist, Torghelle térde súlyosan megsérült, a porc és a térdszalag is károsodott. A csatárt a hét elején műtik, a szezonban már biztosan nem játszhat, írja a klub honlapja.

Az Augsburgnak nem megy jól a bajnokságban az Osnabrück elleni meccs előtti tízből a csapat egyet sem nyert meg, Holger Fach edzőt a héten kirúgták, a Torghellét és Szabics Imrét foglalkoztató Augsburgot kedd óta a holland Jos Luhukay vezeti. A győzelemmel átmenetileg elkerültek a kieső helyek közeléből, a többi meccset szombaton játsszák.

Torghelle a magyar válogatottból is nagyon fog hiányozni, ott utóbbi nyolc meccsén négyszer volt eredményes, a világbajnoki-selejtező sorozatban három gólt lőtt, kettőt Albániának, egyet Máltának. A válogatott legközelebb szeptemberben játszik tétmérkőzést, a portugálok és a svédek elleni vb-selejtezőt.

Rovatok