Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták Klinsmannt a Bayern Münchentől

2009. április 27., hétfő 12:10

A sokszoros bajnok hátránya csak három pont a Bundesligában, a vezetőség mégis úgy döntött, a hátralévő öt fordulóban már nem az egykori klasszis irányítja a csapatot.

A német Bayern München labdarúgócsapatának vezetősége azonnali hatállyal felbontotta Jürgen Klinsmann szerződését, és a hátralévő öt fordulóra Jupp Heynckest bízta meg a csapat irányításával.

Az edző sorsáról Karl-Heinz Rumenigge elnök, Uli Hoeness menedzser és Karl Hopfner ügyvezető egy válságértekezleten döntött még vasárnap este, de a hírt csak hétfőn közölték az érintettel. Az eset érdekessége, hogy a hónap elején éppen ők biztosították az edzőt arról, nincs válság a klubnál, nyugodtan dolhozhat.

A Bayern tavasszal várakozás alatt szerepel, a hét végén a Schalke 04-től kapott ki hazai pályán 1-0-ra. A szurkolók már a szombati bajnokin tüntettek az edző ellen, a lefújás után hosszú percekig fütyültek, a távozását követelték.

Klinsmann szerződése 2010 nyaráig szólt, de csak nyolc hónapig volt a Bayern edzője. Több kínos veresége is volt a csapatnak. Otthon kaptak ki a Kölntől, a bajnokságban élen álló, a bajorok előtt három ponttal vezető Wolfsburg pedig öt gólt lőtt nekik. A német kupából a Leverkusen, a BL-ből a Barcelona búcsúztatta őket.

A korábbi szövetségi kapitány utóda a szezon végéig a klub egykori trénere, Jupp Heynckes lesz, akinek munkáját az amatőrcsapat edzője, Hermann Gerland segíti. Heynckes 1987 és 91 között két bajnokságot is nyert a Bayernnel.

Rovatok