Index Vakbarát Hírportál

Köze sem volt élete legnagyobb góljához

2009. április 28., kedd 13:43

A Karlsruhe megdöbbentő góllal nyerte meg a Leverkusen elleni bajnokit idegenben. A 72. percben ártalmatlan helyzetben volt eredményes Langkamp. 46 méterre a kaputól lendületesen becsúszott, a léc alá hullott a labda.

A kiesés ellen harcoló Karlsruhe leverkuseni sikerével megszerezte az esélyt, hogy a hátralévő öt fordulóban versenyben maradhasson. Ha ugyanis kikapott volna, már készülhetett volna a másodosztályra.

A Karlsruhe története legfurcsább góljával nyert, nyilván a 21 éves Sebastian Langkamp sem lesz képes egész pályafutása alatt megismételni ugyanezt.

A nyolcadik élvonalbeli meccsét játszó középpályás labdát akart szerezni, ezért becsúszott a kezdőkörben. A mozdulat olyan tökéletesre sikeredett, hogy a labda hosszan szállt, majd a léc alá csapódott. Ennél pontosabban nem is lehetett volna meglőni.

A válogatott Adler kapus a támadással együtt mozgott, aztán váratlanul és döbbenten látta, hogy a labda vészesen és feltartóztathatatlanul hullik a feje felett a hálóba. A ritka góllal megszerzett vezetést megtartotta a Karlsruhe.

Rovatok