Index Vakbarát Hírportál

Csank most a Győrtől kapott hét gólt

2009. április 28., kedd 21:19 | aznap frissítve

A Debrecen simán nyert a fővárosban, szerdáig biztosan vezet a Soproni Ligát. Kiütötte riválisát a Győr, a ZTE 12 forduló után kapott ki. A Szombathely és a Fehérvár már csak öt pontra az Európa Ligát érő harmadik helytől. Sorrendben hetedszer kapott ki a Vasas. Kispesten nyert a bentmaradásért küzdő Siófok.

ZTE FC–Győri ETO FC 2-7 (2-1)

A gyors gólváltás után a ZTE vette át a játék irányítását, a hazaiak előtt szép számban adódtak lehetőségek, de ezeket rendre elhibázták. Szünet után gyorsan egyenlített a vendégcsapat, majd a tíz főre fogyatkozott hazaiak védelme teljesen megzavarodott. Az idén még veretlen győriek könnyedén rúgták góljaikat, alapos vereséget mértek a zalaiakra, akik 13 forduló után kaptak ki. Csank a válogatott élén is kapott már hetet, vb-pótselejtezőn a jugoszlávoktól.

Gabona Trans-Kaposvár Szombathelyi Haladás 2-3 (0-0)

Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott. A vendégek támadója, Kenesei Krisztián több óriási helyzetet is kihagyott, a kaposváriak viszont betaláltak, igaz, Zsolnai gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. A második játékrész fordulatos lett. A Rákóczi megszerezte a vezetést, majd a Haladás Kenesei duplájával fordított. A hazaiak ezután egyenlíteni tudtak, de a Haladás a hajrában - egy nagy kapushiba után - megszerezte a győztes találatot. A játék képének a döntetlen jobban megfelelt volna.

REAC DVSC-TEVA 0-4 (0-2)

Az első perctől kezdve a DVSC irányította a játékot, és bő negyedóra alatt kétgólos előnyt szerzett, amelyet a félidőig megőrzött. A második játékrészben már csak 14 percre volt szüksége ahhoz, hogy újabb két találattal végleg döntsön. A vendégek átvették a vezetést szerdán az MTK ellen pályára lépő Újpest gárdájától.

Budapest Honvéd BFC Siófok 0-2 (0-0)

Az első játékrész nem igazán hozott izgalmakat, a kapuk alig forogtak veszélyben. A folytatásban a Siófok jobban futballozott, fölényét sikerült gólra váltania, így meglepetésre elvitte a három bajnoki pontot a Bozsik Stadionból.

Vasas Kecskeméti TE-ERECO 1-2 (0-2)

Az első játékrészben a vendégcsapat bátran támadott és megérdemelten jutott 2-0-ás előnyhöz. A Vasas a második félidőben mindent egy lapra feltéve támadott, de ez csak a szépítésre volt elég.

Paksi FC –F C Fehérvár 0-1 (0-0)

A hazaiak még tizenegyesből sem tudtak a kapuba találni, a Fehérvár viszont első igazi lehetőségét gólra váltotta.

Diósgyőri VTK Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (1-0)

A diósgyőriek látványos góllal szereztek vezetést, de ez nem ébresztette fel a kissé tompának tűnő Nyíregyházát. A fordulást követően akadt néhány megvillanása a vendégcsapatnak, de a DVTK lényegesen többet tett a győzelemért, és helyzetei alapján egyértelmű győzelmet könyvelhetett el. A diósgyőriek tíz éve nem tudták legyőzni riválisukat.

Rovatok