Index Vakbarát Hírportál

Buffon: Szégyen, milyen szarok vagyunk!

2009. május 5., kedd 14:46 | aznap frissítve

A Lecce elleni újabb pontvesztés után Mauro Camoranesi az őt lecserélő edzőnek, Gianluigi Buffon pedig az egész csapatnak támadt neki a Juventusnál. A kapust az olasz média már el is adta a Milannak, címlapon hozzák, hogy ha a Juve nem nyeri meg a Milan elleni rangadót, Claudio Ranierit is kirúgják az öt meccse nyeretlen csapattól.

Egyre nagyobb a baj a Juventusnál, a torinóiak elrontják az egyébként sem sok örömöt hozó, de becsülettel végigharcolt szezont. A kiesés elől menekülő Lecce elleni hazai pontvesztés azt jelentette, hogy Claudio Ranieri csapata öt bajnoki óta képtelen nyerni, és közben kiesett az Olasz Kupából is, a Lazio Torinóban győzte le a halovány Juventust.

Az Inter elleni csatát hetekkel ezelőtt elbukó csapat már a 2. helyet is elveszítette a megtáltosodott Milannal szemben, az elért eredményeknél pedig csak a csapat játéka kilátástalanabb. A két csapat hétvégi rangadója előtt az olasz sportlapok címlapon kürtölik világgá, hogy amennyiben Milánóban is kikap a Juventus, Ranierit azonnal menesztik.

A legendás csapategység, a Spirito Juve is hiányzik, ennek a Lecce ellen Gianluigi Buffon adott hangot, mikor a mérkőzés szünetében (0-1-nél) kiabálni kezdett csapattársaival. „Szégyen, amilyen szarok vagyunk, hát nem látjátok?” – mondta a klasszis kapus, majd kirohant az öltözőből. A torinóiak a 2. félidőben fordítani tudtak, de a 94. percben – idén már nem először – egy védelmi megingás után egyenlített az ellenfél.

„Buffon dühe jogos és érthető volt. Mindannyian dühösek voltunk, persze elsősorban saját magunkra. Csak néztünk egymásra az öltözőben, és arra gondoltunk: nem lehetünk ennyire rosszak” – mondta Vicenzo Iaquinta a Corriere dello Sportnak.

A csapat gondjain nem segít, hogy a szünetben Mauro Camoranesi dühösen nekitámadt Ranierinek, amiért az edző lecserélte. A baj egyre nagyobb Torinóban, semmi nem akar sikerülni a szezont nagy tervekkel kezdő csapatnál, nem csoda, hogy már cikkeznek Buffon eligazolásáról is. A Sportmediaset úgy tudja, a kapus a Milanhoz tart Christian Abbiatiért és 15 millió euróért cserébe.

Rovatok