Index Vakbarát Hírportál

Egy kicsit biztosan a Liverpool vezeti a PL-t

2009. május 9., szombat 22:02 | tizennégy éve frissítve

A címvédő Manchester United vasárnapi meccséig biztosan a Liverpool áll a Premier League élén, miután 3-0-ra elintézte a West Hamet. Az angol futballbajnokság magyar játékosai közül Gera Zoltán és Fülöp Márton is végigjátszotta csapata meccsét, a Fulham győzött, a Sunderland döntetlenezett.

Gyorsan megszerezte a vezetést az angol labdarúgó Premier League 36. fordulójában a Liverpool a West Ham vendégeként. Kilencven másodperc sem kellett ahhoz, hogy a szerepeket felcserélve ezúttal a befejezőcsatár Fernando Torres ugrassa ki nagyszerűen a szervező Steven Gerrardot, aki nem hibázott és megszerezte a vezetést.

A második gólt is a középpályás lőtte, mégpedig tizenegyese kihagyása utáni kipattanóból. A büntető érdekesen alakult, mert az a Boamorte szabálytalankodott, aki még egy előző támadás után maga javára reklamált tizenegyest. A végén Babel tette teljessé a Pool sikerét.

Ezzel a táblázat élére ugrott a Liverpool, ez azonban csalóka adat. Az eddigi listavezető Manchester United nemcsak, hogy vasárnap lép pályára a Manchester City ellen, hanem még van egy elmaradt találkozója, amit a jövő héten pótol. Pontegyenlőség mellett jobb gólarányával tehát a Pool az első, de két meccsel kevesebből szerzett nyolcvan pontot.

A magyar játékosok csapatai közül egyértelműen Gera Zoltánéknak sikerült a legjobban a szombat. A nemrég még BL-selejtezős helyről álmodozó Aston Villát verte 3-1-re a végig pályán lévő középpályással a Fulham.

A Fülöp Mártonnal a kapujában felálló Sunderland döntetlent ért el a Bolton Wanderers otthonában, ezzel azonban még nem biztosította be bentmaradását.

Mint ahogy a kiesés komoly esélye még ott van a Stoke Citytől hazai pályán kikapó Hull City esetében is. Halmosi Péter nem játszott a Hullban.

Rovatok