Index Vakbarát Hírportál

László Csaba az év futballedzője Skóciában

2009. május 12., kedd 20:17 | aznap frissítve

Három fordulóval a skót bajnokság zárása előtt átadták az év díjait: a legjobb edzőnek a magyar válogatott korábbi pályaedzőjét, az FTC exmenedzserét, László Csabát választották, méghozzá teljes többséggel.

László Csabát választották a skót futballbajnokságban az év edzőjének. A korábban az ugandai válogatottat irányító szakember kiváló munkát végez a Heartsnál, a tavaly az alsó hatban végzett csapattal a Rangers és a Celtic mögött harmadik. A szavazáson egyértelmű volt a magyar szakember sikere, mindenki őt látta a legjobbnak.

"Nagyszerű ez az elismerés - nyilatkozta a Ferencváros korábbi vezetőedzője a Hearts honlapján. - A legfontosabb dolog nálunk a csapatszellem, amely az egész szezonban megvolt. Célunk továbbra is az, hogy ott legyünk ősztől az Európa Ligában, ehhez a következő lépés az Aberdeen elleni meccs."

A székelyudvarhelyi születésű tréner - aki dolgozott a magyar válogatott másodedzőjeként is, valamint irányította az FTC-t - tavaly júliusban vette át a csapatot. A gárda három fordulóval a vége előtt harmadik az SPL-ben, minden esélye megvan, hogy a következő szezonban elindulhasson az Európa Ligában.

László híres szakembereket győzött le simán, köztük Gordon Starchant, aki a Celticcel az elmúlt három évben bajnok volt, illetve Walter Smith-t, aki a Rangerst edzi és szintén sokszoros bajnok.

A liga legjobb játékosának Steven Fletchert, a Hibernian csatárát szavazták.

Rovatok