Index Vakbarát Hírportál

Újra tarolt a Bundesliga ámokfutója

2009. május 13., szerda 13:54

Tíz tavaszi Bundesliga-meccsén három sárga után megkapta piros lapját is a dortmundi Kevin-Prince Boateng. Beckenbauer már korábban szerette volna eltiltatni, a brutális fejrúgás után valószínűleg teljesül a kérése.

Hét győztes mérkőzés után veszített az ötödik helyre felzárkózó Dortmund kedd este a Bundesligában, az éllovas Wolfsburg 3-0-ra verte Hajnal Tamás csapatát.

A magyar irányítót a 66. percben cserélte le Jürgen Klopp, helyére – mostanában szokásosan – Kevin-Prince Boateng állt be. Boateng mindössze kilenc percet töltött a pályán, azonnal, piros lappal kiállította Wagner játékvezető, mert szinte lerúgta ellenfele fejét.

Hasebe egy ártalmatlan helyzetben, saját térfelének közepén ment a labdára, el is fejelte, a német középpályás azonban karatemozdulattal rontott rá, a labda megszerzésére kevés esélye volt. A 18-szoros japán válogatottat hosszan ápolták, hiába kötötték be a fejét, a vérzést nem tudták csillapítani, ezért lecserélték a 80. percben.

„Nagyon brutálisnak látszott, de nem volt szándékos. Kevinnek még nagyon sokat kell tanulnia, és ebben valamennyien segítségére leszünk” – nyilatkozott Klopp edző az eset után. A piros után Boateng Klopp vállára hajtotta a fejét a kispadnál, ott zokogott.

A Bild emlékeztet arra, hogy Boateng pályafutásában nem ez az első ilyen eset, csak februárban volt két ugyanilyen durva szabálytalansága. Előbb a bayernes Klosét rúgta meg látványosan a combján – Beckenbauer már ekkor hosszabb eltiltást követelt a sportszerűtlenségért –, majd a schalkés Mladen Krsztajiccsal csapott össze február huszadikán, de akkor sem állították ki.

A Tottenhamben is megfordult játékos gólt még nem szerzett tavaszi tíz Bundesliga-meccsén, de három sárga és egy piros lap már van a neve mellett.

Rovatok