Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal a Bayern München edzője

2009. május 13., szerda 15:49 | aznap frissítve

A német klubnak sikerült megszereznie az Alkmaartól az Ajaxszal BL-győztes trénert, nyártól két évre övé a csapat.

Megállapodott az AZ Alkmaar és a Bayern München: a hollandok edzője, Louis van Gaal a következő szezontól két évre a németekhez szerződhet.

Az 57 éves szakember idén bajnok lett csapatával, a klub 1981 után először végzett az élen. A Bayern április végén rúgta ki Jürgen Klinsmannt, helyére mindössze négy meccsre Jupp Heynckest nevezte ki, aki a szezon végén biztosan távozik.

Karl-Heinz Rummenigge, a müncheniek alelnöke tudja, van Gaalnak az Alkmaarnál 2010-ig szeződése van, ennek felbontásáról kellett megegyezniük. A holland klub elnöke elengedi az edzőt, elismeri, ekkora lehetőséget nem lehet kihagyni.

Van Gaal korábban az Ajaxszal bajnokságot és BL-t, a Barcelonával bajnokságot nyert, de a holland válogatottal nem jutott ki a 2002-es világbajnokságra. Akkor a Barcelona a kudarc ellenére visszahívta, de miután leégett, 2003-ban leírták.

A holland kiscsapat 2005-ben adott neki esélyt, amelyet ha nem is rögtön, de sikerült csúcsra vezetnie. Az egyesületek még nem kommentálták az értesülést, de a NOS és az európai sajtó – goal.com, Guardian, többek között – biztos benne, hogy hamarosan hivatalosan is bejelentik szerződtetését.

Rovatok