Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Ha kikapunk, akkor is ünnepelünk

2009. május 15., péntek 14:14

A 2006-os világbajnoki döntő után ismét csurig lesz a berlini Olimpiai Stadion, de most a Hertha BSC drukkerei töltik meg. A berliniek nemcsak az ingyensör miatt lesznek ott, hanem mert van esély a bajnoki címre vagy a Bajnokok Ligájára.

Már a kiesőjelölt Cottbus márciusi, idegenbeli legyőzése után eufórikus hangulat vette körül a német bajnokságot vezető Hertha BSC-t, erre tett rá egy ígérettel a csapat 33 éves magyar középpályása, Dárdai Pál.

„Csapatunk épp a szurkolóinktól olyan erős” – mondta a siker után, és ingyensört ígért arra az esetre, ha a hátralévő öt hazai bajnokin 55 ezernél többen váltanak jegyet. A Bochum ellen már 72 ezren voltak a berlini Olimpiai Stadionban, vagyis akciója sikerült, az adatokon ő maga is meglepődött.

„A kapcsolatokon múlott, a Carlsberg átvállalja az árát, így nem nekem kell mindenkinek fizetni” – állította a játékos.

A Schalke ellen egészen biztosan 74 244 szurkoló – az összes jegyet hetekkel ezelőtt eladták - lesz kíváncsi a jelenleg harmadik helyen álló csapatra, amelyik akár a bajnoki címet is elérheti.

Ha az eredmények kedvezően alakulnak, és a Wolfsburg nem nyer Hannoverben, a Bayern pedig a Hoffenheim új stadionjában, az utolsó fordulót az élről várhatnák az 1931 óta a bajnoki cím közelébe sem került berliniek. (Ehhez nekik feltétlen nyerniük kell.) A befejező körben a már kiesett Karlsruhe otthonában kellene nyernie a Herthának.

A söröket vagy az üdítőket kettőtől vehetik át a drukkerek, fél órával azután, hogy a stadion kapuit kinyitják. "Nyomás nincs rajtunk, a szurkolók már most boldogok, ha kikapunk, akkor is ünneplés lesz" - összegzett Dárdai Pál.

Rovatok