Index Vakbarát Hírportál

A reménytelenség csak előny a Bayernnek

2009. május 22., péntek 15:32

Három csapat is megnyerheti a Bundesligát, de igazából csak a Wolfsburg veszítheti el. A Stuttgart két éve ugyanígy hajrázott, de most Münchenben kellene nyernie. Dárdaiék alig várják, hogy ellenfeleik ikszeljenek, mert akkor övék az ezüst, ha hozzák a kötelezőt Karlsruhéban.

Az elmúlt évek egyik legfontosabb mérkőzésére készül a Hertha BSC középpályása, Dárdai Pál, hiszen ha nyer a szombati bajnokin csapatával a már kiesett Karlsruhe pályáján, legrosszabb esetben is a Bajnokok Ligája selejtezőjében szerepelhet.

A Hertha a mezőny hátsó részéhez tartozó csapatokat a Bielefeld kivételével legyőzte, ezért a hetek óta eufórikus hangulatban lévő drukkerek joggal bízhatnak abban, hogy a Karlsruhét is megverik. Annál is inkább, mert hazai pályán az idény legfölényesebb győzelmét épp a KSC ellen érték el.

A 33 éves Dárdainak automatikusan meghosszabbítja a klub a szerződését, hiszen 25 tétmeccsen pályára lépett, ez az alapfeltétel hetekkel ezelőtt teljesült.

Többször mondta, ilyen kerettel hatalmas eredmény, hogy eddig jutottak. „Hátul tízen birkózunk, elöl Pantelics vagy Voronyin belövöldözi a helyzeteit” – foglalta össze egyszer sikereik titkát. 1999-ben a Bajnokok Ligájában játszhatott, ilyen közel a legrangosabb sorozathoz azóta egyszer sem volt. Tavaly is csak a sportszerűségének köszönhette, hogy az UEFA-kupában részt vehetett, de a csoportmeccseket nem élte túl.

A Hertha nem kis szerencsével a harmadik helynél is előrébb kerülhet, ehhez annyi kell, hogy a Bayern München és a Stuttgart döntetlent játsszon egymással. A Stuttgart nagyon beindult a szezon végére, nyolc győzelem mellett egy döntetlenje volt. Majdnem úgy hajráztak, ahogyan két éve, amikor bajnoki címet szereztek.

A Bayernnek sokkal nagyobb a tét, mint a sváboknak, mert Riberyt szinte biztosan csak úgy lehet a városban tartani, ha a BL-ben indul a csapat.

A legkényelmesebb helyzetben az éllovas Wolfsburg van, azt a Werder Brement fogadja, amely a hét közben elbukta az UEFA-kupa döntőjét. Igaz, most ott lehet a pályán a brazil Diego, és a Werder idén egyszer nagyon megverte a Wolfsburgot, 5-2-re, idegenben, a Német Kupában.

Magath csapatának már egy pont is elég a bajnoki címhez, és mivel még hazai pályán ebben a szezonban nem kapott ki, csekély az esély, hogy épp akkor botlik, amikor története legnagyobb sikerét érheti el.

A Bayern köztudottan jól szokott hajrázni, és ugyan a szezonban rosszabb gólaránya miatt egyszer sem állt a tabella élén – vezetett a Hoffenheim, a Schalke, a Hertha, a Hamburg és a Leverkusen is –, nagy bravúr lenne, ha a végén oda kerülhetne.

Nagyon optimisták a városban, különösen Uli Hoeness menedzser, hiszen már többször futottak neki az utolsó fordulónak reménytelen helyzetből, és mégis ünnepelhettek.

Rovatok