Index Vakbarát Hírportál

Matthäus nemet mondott a Fehérvárnak

2009. június 2., kedd 21:34

Két német edző, köztük a válogatottat is irányító Lothar Matthäus már visszautasította a Fehérvár megkeresését, emellett öt magyar korosztályos válogatott sem akar hazatérni. Mezey György Spanyolországban is szétnéz, hátha talál a csapatnak edzőt.

A Fehérvár FC ügyvezetője, Berzi Sándor valamint Mezey György sportigazgató kedden évadértékelőt tartott.

Az FC Fehérvár az elmúlt 2008-2009-es idényben a bajnokság 6. helyén végzett, a Ligakupát megnyerte, míg a Magyar Kupában a bajnok Debrecen ellen vérzett el. Mezey György szerint a csapat nem teljesítette a szezonban az eredményességi célkitűzést, azonban a nemzedékváltás megtörtént, a korábban harminc év körüli átlagéletkort 24-25-re sikerült redukálni.

Az idény végén közös megegyezéssel nem hosszabbítottak szerződést a szakmai stábbal, így Varga István vezetőedző, valamint segítői, Sándor István, Tamás Gyula és Bekő Balázs sem maradnak az első csapatnál.

Várhatóan külföldi edző érkezik, elsősorban Németországban, Olaszországban és Spanyolországban nézelődnek. Lothar Matthäus és Holger Osijek már nemet mondtak, nem akarnak Magyarországon dolgozni.

A játékoskeret alakul: Pavlisic, Romero, Buljabasic, Tkachuk és Karadzic távoznak, a kölcsönben szereplő Simekre, Lattensteinre és Csobánkira nem tart igényt a Fehérvár.

Külföldön játszó magyar futballistákkal eredménytelen tárgyalásokat folytattak a vezetők, Németh Krisztián, Simon Attila, Filkor Attila, Farkas Balázs és Koman Vladimir sem akarnak hazatérni. Németh és Simon a Liverpool tartalékcsapatában játszik, Filkornak az olasz másodosztály erős volt, miután az Inter kölcsönadta. Farkas a Dinamo Kijevbe nem fért be, Koman kiesett a másodosztályú Avellinóval, őt a Sampdoria adta kölcsön a csapatnak.

A klubtulajdonos Garancsi István 2008 elején vállalt szerepet az irányításban, kifizette a tartozásokat, és már akkor úgy gondolta, szeretné nemzetközi kupában látni a Vidit.

Az FC Fehérvár június 18-án kezdi meg a felkészülést a következő idényre. Július 3. és 15. között Ausztriában edzőtáborozik az együttes, ahol a Saturn Moszkvával, a Maccabi Haifával, a Hajduk Splittel, és a Coventry City-vel találkozik a csapat.

Rovatok