Index Vakbarát Hírportál

Melyik is volt az év legnagyobb mérkőzése?

2009. június 11., csütörtök 21:51 | aznap frissítve

A 2008/09-es futballszezon legjobb meccsét a németek szerint Brémában játszották, de aligha maradt el a Werder–Hoffenheimtől az egyaránt 4-4-es Villarreal–Atlético Madrid és a Liverpool-Arsenal. Volt még Inter-Roma 3-3 is, míg a Barcelona Madridban alázta a Realt.

Melyik volt az idény meccse?

  • 1518
    Liverpool-Arsenal
  • 1470
    Real Madrid-Barcelona
  • 163
    Werder Bremen-Hoffenheim
  • 143
    Inter-Roma
  • 92
    Villarreal-Atlético Madrid

Az év legemlékezetesebb meccseinek kiválasztása idén nem volt nehéz feladat, az alábbi listán szereplő mérkőzések szerintünk magasan kiemelkedtek a többi közül. Szempontjaink közt a fontos volt, hogy fordulatos, izgalmas meccseket válasszunk, ne csak olyanokat, ahol sok gól esett, bár mint látszik, az sem ártott. Bajnokikra koncentráltunk, a BL-, az UEFA-kupa- és a válogatott mérkőzések kimaradtak.

A 2009-es El Clásicón még a vártnál is nagyobb különbség volt a csapatok között, a Bajnokságban szinte végig vezető Barcelona hiába botlott néhányszor a spanyol bajnokságban, és engedte közel magához a Real Madridot, a katalánok a földdel tették egyenlővé ellenfelüket. A Barcelona Madridban biztosította be bajnoki címét, és hogy teljes legyen az örömünnep, a Realnak lőtte 100. gólját is.

A Liverpool a Chelsea-vel is produkált egy 4-4-et, de a BL-visszavágó sehol nem volt az Arsenal elleni bajnokihoz képest. A két csapat idei második meccsén hiába vezetett háromszor is az orosz Arsavin góljaival az Arsenal, a Liverpool a 93. percben egy szöglet utáni kavarodáskor egyenlíteni tudott. A négy gólt szerző Arsavinnak még egy kapufa és egy lesgól is belefért, majd slusszpoénként a legjobb angol játékvezető, Howard Webb nem adott meg a hazaiaknak egy büntetőt.

Az elmúlt években végignézett Inter–Roma versenyfutás a bajnoki címért idén elmaradt, a fővárosaik borzasztóan kezdték az idényt, már nem volt esélyük, hogy megszorítsák a zsinórban negyedszer nyerő Intert – igaz, másnak sem nagyon. A milánóiak ráadásul agyonverték a Romát idegenben (0-4), így még nagyobb meglepetés volt, hogy hazai pályán a döntetlenért is vért kellett izzadnia a hajrában négy csatárral támadó Internek.

A Werder Bremen új értelmet adott a rapszodikus szereplés kifejezésnek idén, hiszen jó néhányszor nyert, de többször kapott is ki nagy különbséggel. Az őszi bajnok Hoffenheim ellen egy meccsbe sűrítette egész szezonját a Német Kupa győztese, amikor 4-1-ről engedte felállni ellenfelét, hogy aztán 5-4-re behúzza a kilenc gól mellett négy kapufát, kapusbravúrokat és rengeteg helyzetet hozó meccset.

Fordulatokban a Villarreal–Atlético Madrid sem sokkal maradt el a német bajnokitól, ahol az a furcsa helyzet állt elő, hogy mindkét csapat elszórta egyszer-egyszer kétgólos előnyát, mielőtt kialakult volna a 4-4. A jól kezdő fővárosiak a szünetben 2-0-ra vezettek, erre a második félidőben 20 perc alatt négyet vágott a Villarreal, mégsem nyert: a hajrában két percen belül egyenlített az Atlético.

Rovatok